Partille Tidning

”Turringen” var ett knogjärn – stoppades i tingsrätte­n

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

En tonåring från Partille blev påkommen i tingsrätte­ns säkerhetsk­ontroll med en ring som kan vecklas ut till ett knogjärn – hans ”tur-ring” som han fått av en kompis. Nu döms han för brott mot lagen om knivar och andra farliga föremål.

I maj i år skulle en tonårspojk­e från Partille visiteras på väg in till Göteborgs tingsrätt. Han tömde fickorna, la ifrån sig sina tillhörigh­eter och gick igenom säkerhetsk­ontrollen. En av ordningsva­kterna på plats kände igen ett av pojkens föremål som en ring som kan vecklas ut och bli ett knogjärn.

När vakten konfronter­ade tonåringen så erkände han att han visste att ringen kunde bli ett vapen som man kan ”slå folk med” men att han endast använder den som ring. Ringen har han fått av en god vän och den har blivit hans ”turring” och att den hjälper honom att hantera stress bland annat när han studerar.

I förhör försökte tonåringen hävda att hans ring var en ofarlig leksak och att ordningsva­kterna lagt ord i hans mun om att den är ett vapen. På frågan om varför han anser det vara en leksak svarade han:

– För att det är en leksak. Varför är en nyckel en nyckel och en boll en boll? Det är så det är.

Polis kallades till platsen och tonåringen åtalades för grovt brott mot knivlagen då ”föremålet är maskerat som en större ring, med en lättare manöver fälls ringen ut till att fungera som ett knogjärn. Det har burits på en plats och ett sammanhang där det kan befaras komma till användning vid brottsligt angrepp på någons liv eller trygghet till person.”

Göteborgs tingsrätt dömer nu tonåringen till 30 dagsböter a 50 kronor för brott mot lagen om knivar och farliga föremål.

 ?? BILD: POLISEN ?? Tonårspojk­en från Partille blev påkommen i tingsrätte­ns säkerhetsk­ontroll med en ring som kan vecklas ut till ett knogjärn.
BILD: POLISEN Tonårspojk­en från Partille blev påkommen i tingsrätte­ns säkerhetsk­ontroll med en ring som kan vecklas ut till ett knogjärn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden