Partille Tidning

Du som läsare bestämmer Partille Tidnings framtid

- Jonas Rindefjell jonas.rindefjell@partilleti­dning.se

Det krävdes en hjärtstart­are modell större när Partille Tidning återuppliv­ades i september 2021. Med Stampen i ryggen gjordes en unik satsning på digital och lokal journalist­ik. Den resan har varit omtumlande. Och är viktig. Jag är glad att jag fått vara med om att ge nytt liv till Partille Tidning. Lokal journalist­ik behövs. Ju fler aktörer desto bättre. Under de här två åren har det hänt så mycket – som det gör i en kommun som växer så det knakar. Utan journalist­er hade många historier aldrig blivit skrivna. Och då handlar det naturligtv­is om både salt och sött.

Bränder mitt i natten med människor som blivit av med allt. Skolelever som väckts av nyheten att deras klassrum brunnit upp. Men även alla som har ställt upp i lokalsamhä­llet när krisen knackat på dörren.

På det rent personliga kontot är solskenshi­storien om tioårige Malte som hittade en vigselring på botten av Prästtjärn en nyhet som jag kommer att bära med mig (i förhoppnin­gsvis) resten av mitt liv. Vigselring­en som låg i tjärnens djup i två år sitter nu åter på mitt vänstra ringfinger. Helt osannolikt och fantastisk­t!

Två år har gått sedan återstarte­n och skaran av läsare till Partille Tidning växer sakta men säkert. Men i en mediebrans­ch, som liksom många andra branscher har det tufft, kommer det att krävas en uppslutnin­g för att bibehålla den lokala journalist­iken. Det är du som läsare som till syvende och sist avgör Partille Tidnings framtid. Att du är beredd på att avstå två köpkaffe i månaden för att istället investera i lokal journalist­ik. Det kommer nämligen att krävas för att Partille Tidning ska fortsätta att utvecklas och stanna kvar och förmedla nyheter, dygnet runt alla dagar i veckan.

För egen del är det nu dags att hoppa på nästa utmaning i livet. Efter två år på posten som chefredakt­ör på Partille Tidning är det nu dags för mig att lämna över stafettpin­nen. Jag vill tacka alla läsare som har varit och är med på resan. Nu kommer jag sälla mig till läsarskara­n. Tillsamman­s gör vi skillnad i vår kära kommun Partille.

 ?? BILD: VIGGO MARMIN ?? Den helt osannolika historien om vigselring­en som varit försvunnen i två år men hittades på Prästtjärn­s botten av Malte Winberg Östebo ligger högt upp på Jonas Rindefjell­s topplista av nyheter i Partille Tidning.
BILD: VIGGO MARMIN Den helt osannolika historien om vigselring­en som varit försvunnen i två år men hittades på Prästtjärn­s botten av Malte Winberg Östebo ligger högt upp på Jonas Rindefjell­s topplista av nyheter i Partille Tidning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden