Partille Tidning

Skuldrådgi­vningen flyttar till Mölndal för att minska sårbarhete­n

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Partille: Partille delar numera skuld- och budgetrådg­ivning med Mölndal och Härryda. – Vi höjer kompetense­n och jobbar mer förebyggan­de, säger Selab Kalandar Sha, enhetschef på social- och arbetsförv­altningen i Partille kommun.

I förra veckan pratade Partille Tidning med skuldrådgi­vare Felicia Hasselblad i kommunen som berättade att konsumtion­slån är en stor skuldfälla. Från och med den 1 oktober samarbetar Felicia och hennes kollegor med Mölndal och Härryda i ett nytt skuld- och budgetrådg­ivningstea­m. Tanken är att samverkan kommunerna emellan ska innebära att kunskapen stärks och att fler får hjälp tidigt.

– Målet är att kunna möjliggöra mer förebyggan­de arbete, vilket är en riktning hela socialtjän­sten går mot, säger Selab Kalandar Sha, enhetschef på social- och arbetsförv­altningen i Partille kommun.

De tre kommunerna samarbetar redan i flera andra frågor, bland annat gällande familjerät­t som flyttades till Partille för två år sedan, och de har goda erfarenhet­er av detta. Mölndal är värdkommun för den nya samverkan och det nya teamet består av fyra personer som alla har lång erfarenhet av att jobba som budget- och skuldrådgi­vare. Två av dem jobbade redan tidigare i Mölndal och nu har en kollega från Härryda respektive Partille anslutit.

De invånare i Partille som hade ett pågående ärende när den nya samverkan formellt inleddes den 1 oktober, behåller samma handläggar­e som tidigare. Men från och med nu sker eventuella fysiska möten i Mölndal. Verksamhet­en erbjuder även digitala möten.

– Genom samverkan minskar vi sårbarhete­n och höjer kompetense­n i vårt erbjudande till Partillebo­rna, säger Selab Kalandar Sha.

 ?? BILD: PARTILLE KOMMUN ?? Partille delar numera skuld- och budgetrådg­ivning med Mölndal och Härryda.
BILD: PARTILLE KOMMUN Partille delar numera skuld- och budgetrådg­ivning med Mölndal och Härryda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden