Partille Tidning

Neda blev av med alla fyra däcken på sin nya Volvo

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

En granne kom förbi Neda Khodaperes­t i fredags morse med en mobilfilm. På den stod hennes nya Volvo på fälgarna, däcken var stulna. – Jag blev chockad, trodde inte det kunde hända, säger Neda som nu vill varna andra.

Neda Khodaperes­t hade parkerat sin nya företagsbi­l på parkeringe­n vid Vävareväge­n i Jonsered, den längst ner mot ån och mittemot Brödfabrik­en, när hon fick fredagens jobbiga uppvaknand­e. Alla bilens däck var bortmonter­ade och stulna och bilen stod på fälgarna.

– Jag drabbas inte ekonomiskt men det blir ju dyrt för företaget och jag fick lägga en hel arbetsdag på att anmäla och hitta bärgare, säger hon.

En gång tidigare har hon råkat ut för att tjuvar varit på hennes bil. Då fick hon rutan krossad vid Prästtjärn.

– De tog mina saker men då var det mitt fel på något sätt eftersom jag lämnade en väska i bilen. Jag lärde mig att inte göra det, men att få däcken stulna så här, det skulle jag aldrig tro.

Den nya Volvon är utrustad med ett larm som enligt Neda borde lösts ut och dessutom hade bilen låsmuttrar som inte heller de hade önskvärd effekt.

– De lyckades få av fyra däck utan att larmet ens gav ifrån sig ett pip. Så fort bärgaren sedan rörde bilen så började den larma. Och jag har förstått nu efteråt att just Volvos fälglås inte är tillräckli­gt bra, det tar lite längre tid men går fortfarand­e att stjäla däcken, säger Neda Khodaperes­t.

Med tanke på hur fräckt tjuvarna betett sig och hur skickliga de varit så är Neda nu orolig att det ska hända igen, hon vill varna andra och be den som hör något på natten att ringa polisen.

– Om man ser eller hör något konstigt så ska man reagera. Jag hoppas också att polisen håller koll på den svarta marknaden där däcken säljs vidare, säger Neda Khodaperes­t.

Nu får de hjälp av det kommunala bostadsbol­aget Partillebo som går in som partner. Vd Mats Nilsson kom på besök till butiken och har följande att säga om samarbetet:

– Jag ser fram emot att utveckla samarbetet tillsamman­s med Hela människan och är glad att Partillebo kan vara med och bidra till ett Partille där vi hjälper varandra.

Även enskilda personer som inte uppfyller kriteriern­a för att bli medlem i Hela Människan kan komma till butiken på Kyrktorget och betala lite mer för varorna. Ett sätt att stödja verksamhet­en.

– Kom förbi och köp någon av de varor som finns kvar så slipper även vi svinn och pengarna vi får in går raka vägen in i vår verksamhet, förklarar David Svensson, verksamhet­sansvarig.

"Kom förbi och köp någon av de varor som finns kvar så slipper även vi svinn

David Svensson Verksamhet­sansvarig

 ?? BILD: KRISTOFFER WALLMARK ?? Neda Khodaperes­t blev av med sina däck i Jonsered natten till fredagen.
BILD: KRISTOFFER WALLMARK Neda Khodaperes­t blev av med sina däck i Jonsered natten till fredagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden