Partille Tidning

Jul i Jonsered tillbaka med ännu mera mat

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Förra årets premiär för Jul i Jonsered blev en dundersucc­é med flera tusen besökare. Första helgen i december blir det repris. Med mycket mer mat. – Vi har lärt oss, det blir mer att äta i år, säger arrangören Madeleine Ljungberg på Jonsereds Fabriker.

Madeleine Ljungberg har bråda dagar, men inte så bråda som vid samma tid förra året. Då låg hon, som Hantverksl­okalers ansvariga för marknaden Jul i Jonsered, sömnlös med alldeles för mycket att göra inför premiären. Den blev en succé och mycket, mycket större än förväntat och självklart blir det nu en repris.

– Ja och denna gång har jag lärt mig att ta hjälp, skrattar Madeleine som också berättar att överlag finns mycket att lära av Jul i Jonsereds första år.

Att det kom så väldigt mycket folk innebar en del logistiska problem: det var trångt och ont om parkerings­platser. Dessutom tog all mat slut och besökarna hade ingen möjlighet att smörja sina krås med annat än godsaker.

– Det första kan vi inte göra så mycket åt, vi är en fabriksmil­jö där det är svårt med parkering och det hoppas jag att besökarna förstår. Det andra ska vi däremot se till att lösa, maten ska inte ta slut i år, säger hon.

Dels kommer de befintliga matställen­a Poppels, Brödfabrik­en och Lille Grisen att ladda på ordentligt, dels blir det fler food trucks från lokala leverantör­er.

– Till exempel kommer de som säljer lammkött också att servera lamm på plats, säger Madeleine Ljungberg.

Den 2 december förväntas såväl Jonseredsb­or som inresta vallfärda till fabriksomr­ådet och om allt går som planerat så kommer Jul i Jonsered blir en tradition.

– Vi siktar på första helgen i december varje år framöver, säger Madeleine Ljungberg på Jonsereds Fabriker.

 ?? BILD: SHAMIRAM DEMIR ?? Flera tusen besökare väntas när Jul i Jonsered öppnar.
BILD: SHAMIRAM DEMIR Flera tusen besökare väntas när Jul i Jonsered öppnar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden