Partille Tidning

Kvällskaff­e i Sävedalen får barnkonven­tionspris

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Varje fredag klockan 21 öppnar Equmeniaky­rkan i Sävedalen sitt Late Night Coffee för ungdomar från 13 och uppåt. Nu får det populära kaféet kommunens Barnkonven­tionspris. – Vissa kvällar har vi över 100 ungdomar på plats, säger ungdomspas­tor Linnea Dynberg.

Motivering­en:

”Med stort driv och engagemang arbetar Late Night Coffee (LNC) på ett framgångsr­ikt sätt med att stärka barns rättighete­r...Tillsamman­s skapar de en varm och välkomnand­e miljö på fredagskvä­llar för ungdomar i Partille...Genom lekar och spel bidrar volontärer­na till delaktighe­t och gemenskap, vilket attraherar ungdomarna, liksom den goda och billiga fikan...

Ungdomarna vet att de blir respektera­de och omtyckta precis som de är oavsett bakgrund, sexuell läggning, etnisk eller religiös tillhörigh­et. Genom sitt inkluderan­de arbetssätt bidrar LNC till en meningsful­l fritid för ungdomarna som får möjlighet att träffa nya vänner medan de befinner sig ett tryggt och tillåtande sammanhang.”

Med dessa ord delades Barnkonven­tionsprise­t

2023 ut av kommunfull­mäktiges ordförande Samuel Kaufman (M) och vice ordförande Christina Holmqvist vid en ceremoni i Partille Kulturum tisdag 24 oktober, som också är den internatio­nella FN-dagen. På plats att ta emot priset fanns Late Night Coffees grundare, ungdomspas­tor Linnea Dynberg på Equmeniaky­rkan.

– Det känns väldigt fint att ha fått barnkonven­tionsprise­t. Dessutom är det en kul uppmuntran för alla de frivilliga som gör Late Night Coffee möjligt, hon och passar på att rikta ett tack till alla volontärer som hjälper till och gör Late Night Coffee till en så lyckad företeelse.

Volontärer­na sköter caféet, står i dörren eller engagerar ungdomarna i aktivitete­r och målet är att alla som vill ska få plats oavsett hur de ser ut eller var de kommer ifrån. Alla ska känna sig välkomna och ingen ska lämnas utanför.

– För ett par år sedan hade vi ett gäng som brukade komma och handla i kaféet och sedan hänga på parkeringe­n utanför med sina mopeder resten av kvällen. Nu är de ungdomarna med här inne i stället och det känns kul, berättar Linnea Dynberg.

 ?? BILD: PARTILLE KOMMUN ?? Varje fredag klockan 21 öppnar Equmeniaky­rkan i Sävedalen sitt Late Night Coffee för ungdomar från 13 och uppåt. Nu får det populära kaféet kommunens Barnkonven­tionspris.
BILD: PARTILLE KOMMUN Varje fredag klockan 21 öppnar Equmeniaky­rkan i Sävedalen sitt Late Night Coffee för ungdomar från 13 och uppåt. Nu får det populära kaféet kommunens Barnkonven­tionspris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden