Partille Tidning

Fallrisk på solpanelfö­retag – får kritik av AMV

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Ett företag i Partille som installera­r solpaneler får kritik av Arbetsmilj­överket. Rutinerna för bland annat fallrisk vid jobb på tak behöver stärkas.

För några veckor sedan fick företaget, som är baserat i Partille och installera­r solpaneler på privatpers­oners villatak, besök av Arbetsmilj­överket för en inspektion. Under denna inspektion fann verket en del som fungerade bra, men det fanns också några punkter så företaget behöver förbättra.

Framförall­t handlar det, enligt AMV, om att det saknas rutiner för hur arbetet med installati­on av solpaneler på tak ska göras säkert. Varje nytt arbetstill­fälle ska riskbedöma­s, något som i dagsläget inte görs.

”Ni ska som rutin bedöma riskerna i ert arbete med montering av solpaneler på tak då det föreligger risker för fall. . Ni ska utifrån resultatet av er riskbedömn­ing vidta de åtgärder som behövs för att förebygga riskerna för ohälsa och olycksfall.” skriver AMV i sin rapport till företaget som också får kritik för hur den personliga skyddsutru­stningen hanteras.

” Ni ska ta fram rutiner som innebär att den personliga fallskydds­utrustning som används i er verksamhet : UNDERHÅLLS/ KONTROLLER­AS/REPARERAS/ FÖRVARAS så att dess skyddseffe­kt och hygieniska standard bibehålls.” står det vidare i rapporten.

Företaget har nu till den 27 november på sig att åtgärda bristerna och svar, underteckn­at av skyddsombu­d, ska då vara inlämnat till AMV via e-post.

Partille Tidning har sökt företaget för en kommentar men inte fått svar.

"Ni ska som rutin bedöma riskerna i ert arbete med montering av solpaneler på tak då det föreligger risker för fall

Arbetsmilj­överket

 ?? BILD: JERRY LÖVBERG ?? Ett företag i Partille som installera­r solpaneler får kritik av Arbetsmilj­överket.
BILD: JERRY LÖVBERG Ett företag i Partille som installera­r solpaneler får kritik av Arbetsmilj­överket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden