Partille Tidning

Hela Människan och Allum samarbetar och öppnar en ny second hand-butik

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Partille: Efter succén med den sociala matbutiken på Kyrktorget öppnar nu den ideella organisati­onen Hela Människan en second hand-butik för kläder. – Ett väldigt roligt samarbete, säger Annicka Plos från Svenska kyrkan, som är delaktig i projektet.

Den stora lokalen mellan bankerna på Gamla Kronvägen har stått tom ett tag och när Hela Människan så smått började planera för att öppna en second hand-butik för kläder tog de kontakt med Allum som sitter inne med kontraktet på lokalen.

– Albert Aguilar på Allum var så generös att vi får låna den gratis, säger diakonen Annicka Plos på Svenska Kyrkan, som är en av de samarbetsp­artners som driver Hela Människans projekt i mål.

Denna gång har hon med sig kyrkans miljösamor­dnare Åsa Mattsson, som kommer att vara handledare för de från arbetsmark­nadsenhete­n på kommunen som ska arbetsträn­a i second hand-butiken.

– Arbetsträn­ingen är en del och vi vill ge lokala personer med behov chansen, berättar Åsa Mattsson.

Själva butiken kommer att slå upp portarna den 14 december och vara till för alla som vill kunna köpa second hand-kläder. Men i likhet med Hela Människans övriga verksamhet bygger den också på att behövande får möjlighet att få direkt hjälp.

– Vi har tidigare inom kyrkan haft klädutlämn­ing till behövande, men det har varit svårt med plats och att få ruljans på kläderna. Det kommer vi att kunna erbjuda på ett mycket bättre sätt nu. De som behöver kommer att kunna komma hit och hämta kläder, förklarar Annicka Plos.

Second hand-butiken kompletter­ar organisati­onen Hela människans två övriga verksamhet­er i Partille; en social matbutik på Kyrktorget och frukostmöt­ena varje dag i församling­shemmet.

Det som återstår nu är att få ordning i lokalen inför öppnandet och både Annicka Plos och Åsa Mattsson känner hur alla är välvilligt inställda till att second hand-butiken snart slår upp sina portar.

– Ja, vi har många som kommer och rycker i dörren och frågar när vi kommer igång och vi har samarbeten med en mängd företag och organisati­oner som gärna ställer upp och hjälper till, säger Åsa Mattsson.

 ?? BILD: DANIEL CLAESON ?? – Ett väldigt roligt samarbete, säger Annicka Plos och Åsa Mattsson från Svenska kyrkan som är delaktiga i projektet.
BILD: DANIEL CLAESON – Ett väldigt roligt samarbete, säger Annicka Plos och Åsa Mattsson från Svenska kyrkan som är delaktiga i projektet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden