Partille Tidning

Då kommer Partilles julgranar: ”Väldigt populärt”

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Partille: Ingen jul utan gran. Och ingen gran utan ljus. Snart är de på plats. – Vi behöver belysning den här tiden på året, säger Annika Andersson, gata- och park-chef på Partille kommun.

I Mölndal landade årets stora julgran redan i onsdags och andra kommuner i närområdet har skickat ut sin bästa huggare rakt ut i barrskogen för att hitta de perfekta exemplaren. Partille kommun inkluderad.

Annika Andersson är chef för gataoch parkförval­tningen som ligger bakom kommunens utplacerin­g av det gröna guldet och hon bekräftar att inte bara en eller två utan många fler granar just nu är på väg för att förgylla sex ställen i Partille med omnejd.

– Vi sätter upp flera granar på flera ställen under veckan som leder fram till första advent. Jag har inga exakta tider för när och var, det kommer att ske lite pö om pö. Kyrktorget och Arenatorge­t framför arenan får varsin stor gran och sedan blir det granar vid Herrgården/ Slottet och i rondellen vid Triumfglas­s i Sävedalen och i ytterligar­e en rondell i Anneberg. Där får vi också renar, säger Annika Andersson.

Hon passar också på att bjuda på två nyheter så här i utsmycknin­gstider. De blomsterbo­llar som under sommaren hängt på busshållpl­atsen vid Vallhamra torg ska bytas ut mot julbollar med belysning.

– Ja, och där Ringvägen möter Göteborgsv­ägen i Sävedalen blir det också utsmycknin­g som vi inte haft förr.

Annika Andersson gör sitt första år som gata- och park-chef men vet ändå att julpyntnin­gen med granar och annat i kommunen är mycket populär bland invånarna.

– Väldigt många uppskattar utsmycknin­g och extra ljus när det är så mörkt. Man ser det i trädgårdar och näringsliv­et gör sitt för att lysa upp så det är klart att vi på kommunen också vill hjälpa till, säger Annika Andersson.

 ?? BILD: JONAS RINDEFJELL ?? Ingen jul utan gran. Och ingen gran utan ljus. Lagom till första advent kommer kommunens granar att vara på plats. Bild visar granen från 2021.
BILD: JONAS RINDEFJELL Ingen jul utan gran. Och ingen gran utan ljus. Lagom till första advent kommer kommunens granar att vara på plats. Bild visar granen från 2021.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden