Partille Tidning

Sävehofs eldsjäl har gått ur tiden

- Gustaf Hallin gustaf.hallin@markposten.se

Eldsjälen Leif Albrechtso­n har gått ur tiden. Det meddelade IK Sävehof i ett uttalande i klubbens kanaler under tisdagsför­middagen.

Sävehofs eldsjäl Leif Albrechtso­n blev 93 år. Enligt föreningen somnade han in fredagen den 10 november.

I ett uttalande från klubben listas flera roller som han haft genom åren, där hans engagemang sträcker sig över årtionden.

”Sävehof minns Leif speciellt för hans långa tid i klubben för att vara mycket uppskattad i alla led, ställde alltid upp, visade engagemang och service med att ta emot gäster oavsett om det var elit- och ungdomslag eller deltagare i Partille Cup”, skriver klubben i uttalandet.

Bland annat var Leif Albrechtso­n tränare för herrlaget, lagledare och materialfö­rvaltare. Han har även arbetat med Partille Cup och suttit med i evenemangs­gruppen och varit läktarsupp­orter.

”Det är få som känner till att utan Leifs tränar/ledarskap för herrlaget 1978/79 så hade vi kanske inte haft elitverksa­mhet i klubben. Historien inför den säsongen var nämligen att elva A-lagsspelar­e lämnade för spel i andra göteborgsk­lubbar och herrlaget skulle läggas ner, eller, i alla fall, ”spelas” ner från dåvarande division 3 till 4. Laget bestod mest av juniorspel­are (födda 1960-yngre) och några äldre spelare. Dock, i lagets sista match, vanns bortamatch­en mot alla odds över IFK Borås och laget blev kvar i division 3. Härifrån startar sedan resan mot SM-gulden och Europa för hela Sävehof.”

"Det är få som känner till att utan Leifs tränar/ledarskap för herrlaget 1978/79 så hade vi kanske inte haft elitverksa­mhet i klubben

 ?? BILD: CARL SANDIN/BILDBYRÅN ?? IK Sävehof har sorg.
BILD: CARL SANDIN/BILDBYRÅN IK Sävehof har sorg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden