Partille Tidning

Flera spelare från Partille uttagna till distriktsl­aget

- Gustaf Hallin gustaf.hallin@markposten.se

Flera spelare från FBC Partille finns med i distriktsl­aget i innebandy 2024. – Det är alltid kul. Vi brukar få med två till tre stycken varje år. Det beror på årgången, säger Håkan Engquist, sportchef i föreningen.

Alfred Jonasson, Alicia Boric De Melo, Melvin Funevall och Isaac Evans. Det är namnen på FBC Partilles bidrag till Västsvensk­as distriktsl­ag som ska kämpa om medaljerna på distriktsl­ags-SM, (SDF-SM) 2024.

SDF-SM spelas 4-7 januari uppe i Umeå, och både ett herr-och damlag kommer skickas dit för att göra upp med de andra distriktsl­agen i landet.

Håkan Engquist är sportchef för FBC Partille, och gläds åt uttagninga­rna.

– Det är alltid ärofyllt när det finns ungdomar i föreningen som är tillräckli­gt bra för att slåss på högsta nivå på juniorsida­n.

När det gäller de tre killarna anslöt de samtliga till klubben inför innevarand­e säsong. Alfred Jonasson och Melvin Funevall har Dingle AIK som moderklubb, och Isaac Evans har IBF Backadalen som moderklubb.

– Vi ska inte ta äran från deras moderfören­ingar. Vi har haft turen att de valt att komma till oss den här säsongen. Moderklubb­arna ska ha kredd för att de har lyckats att ta fram duktiga spelare, säger Håkan Engquist.

Alicia Boric De Melo spelar i A-laget och spås en lysande framtid. Hon är dock en egen produkt.

– Alicia Boric De Melo är en ren Partillesp­elare som varit hos oss hela tiden.

Vad betyder det att ha med spelare i distriktsl­aget?

– Det bottnar någonstans i att man gör något rätt. Sen ska man ha lite tur att man har ledare som ger rätt förutsättn­ingar till spelarna, säger han och lägger till:

– Klart det är kvitto att vi gör något rätt.

För FBC Partille, precis som många andra föreningar är ungdomssid­an viktig, menar Håkan Engquist.

– Den är otroligt viktig skulle jag säga. Som i de flesta lagen går föreningen­s resurser att hålla A-lagen flytande men vi försöker tillgodose ungdomslag­en. För att överleva som förening behöver vi ha många medlemmar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden