Partille Tidning

Hotade bränna sambo, barn och lägenhet – mannen får nu höjt straff

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Partille: Den man från Öjersjö som tidigare dömts för att ha kastat en mobiltelef­on i ansiktet på sin sambo får nu sitt straff höjt av hovrätten. Där fälls mannen också för olaga hot, något som tingsrätte­n friade honom för.

I oktober skrev Partille Tidning om en dom mot en man, som under en blöt festkväll hemma, tillsamman­s med en vän till sambon, blivit så arg för att han inte fick spela musik hur högt som helst att han kastade sin mobiltelef­on i ansiktet på sambon.

Kvinnan fick en rodnad och svullnad och polis kallades till platsen. Där förklarade kvinnan vad som hänt för patrullen, att hon hade bett sin berusade man att sänka volymen för att inte väcka barnen. Men att han hade vägrat.

Efter några vändor fram och tillbaka kastade han sin mobil i ansiktet på henne och hotade henne med att bränna upp henne, lägenheten och deras gemensamma barn.

Tingsrätte­n dömde sedermera mannen till villkorlig dom och 50 dagar samhällstj­änst men friade honom för olaga hot.

Hans sambo var inte nöjd med domen. Via hennes advokat överklagad­es domen till hovrätten, som nu ändrar tingsrätte­ns dom på så sätt att hovrätten dömer mannen även för olaga hot, något mannen redan i tingsrätte­n motsade sig.

Hovrätten konstatera­r i domen att:

”X har på ett trovärdigt sätt redogjort för hur hennes man hotade att tända eld på såväl henne som parternas lägenhet och barn och hennes berättelse får stöd av vittne på plats. Rätten konstatera­r att hoten varit ägnade att framkalla en allvarlig rädsla hos X för hennes personliga och egendoms säkerhet. Den dömde har begått gärningen med uppsåt.”

Påföljden på villkorlig dom och 50 dagsböter ändras inte då misshandel­n i detta fall ses på som allvarliga­re och dess straffvärd­e kvarstår.

"Efter några vändor fram och tillbaka kastade han sin mobil i ansiktet på henne

 ?? ARKIVBILD ?? Den man från Öjersjö som tidigare dömts för att ha kastat en mobiltelef­on i ansiktet på sin sambo får nu sitt straff höjt av hovrätten.
ARKIVBILD Den man från Öjersjö som tidigare dömts för att ha kastat en mobiltelef­on i ansiktet på sin sambo får nu sitt straff höjt av hovrätten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden