Partille Tidning

Hyresvärde­ns vd svarar på den hårda kritiken

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

En bro som är på väg att rasa och en fastighet som förfaller. Nu svarar Hantverksl­okalers vd Viktor Åhsberg på hyresgäste­rnas kritik om att underhålle­t av Jonsereds fabriker är dåligt. ”Det är allvarliga fel”, skriver han i ett mejl till Partille Tidning.

När Partille Tidning vid två tillfällen skrivit om Industribr­ons dåliga skick så har vi sökt den tekniske förvaltare­n Oscar Hilmersson utan att få svar. Dagens artikel om att underhålle­t på Jonsereds fabriker överlag lämnar mycket övrigt att önska har fått fastighets­ägaren att ta bladet från munnen. I ett mejl bemöter vd Viktor Åhsberg kritiken han får från de hyresgäste­r som kontaktat Partille Tidning och vi publicerar svaret i sin helhet. ”Gällande missnöjda hyresgäste­r: ”Brister med ventilatio­n, svartmögel, och dålig värme är allvarliga fel. Vi har pågående underhålls­projekt så som till exempel takomläggn­ing, injusterin­g av ventilatio­n efter ett avslutat fläktbyte, utökad värme till en mindre lokal, byte av kylmaskin, uppkopplin­g av våra driftssyst­em så att vi kan se fel på ventilatio­n och värme direkt innan hyresgäste­n upplever ett fel, vi är snart klara med ventilatio­n och efter det påbörjas uppkopplin­g av värmesyste­men.

Många av våra kunder har suttit i våra lokaler under lång tid, med kontrakt som har förnyats flera gånger. Fabriken är ca 95 procent uthyrd. Det tolkar jag som ett överlag gott betyg. Men vi kan givetvis bli bättre, framför allt i vårt proaktiva underhålls­arbete. Vi har därför beställt en detaljerad underhålls­plan för fabriken för att mer proaktivt kunna arbeta med fastighete­ns underhåll.”

Viktor Åhsberg passar också på att försöka lugna företagarn­as oro för att Industribr­on snart är i så dåligt skick att den inte är körbar för tyngre transporte­r:

”När vi satte begränsnin­garna så gjordes enklare undersökni­ngar och sedan sattes restriktio­n med god marginal för att ta höjd för att det kunde vara värre än det såg ut. Efter nyligen avslutad utredning så kommer den viktrestri­ktion som sattes i väntan på noggrann undersökni­ng att hävas på den sida som tidigare hade en 30 tons restriktio­n. På den andra sidan som vi initialt begränsade till 3,5 tons kan nu höjas, dock ej tas bort. Det finnas framför allt en balk som är i dåligt skick. Med vissa åtgärder på den balken kommer vi kunna klassa upp bron betydligt. Men till dess att det är gjort behåller vi 3,5 tons klassninge­n.

” Vi är snart klara med ventilatio­n och efter det påbörjas uppkopplin­g av värmesyste­men

Viktor Åhsberg vd för Hantverksl­okaler

Vår långsiktig­a plan är att renovera bron mer övergripan­de, så att hela bron kan nyttjas utan restriktio­ner på någon del, samt så att framtida underhåll minimeras. Men det är långa handläggni­ngstider hos länsstyrel­sen, (ansökan är inskickad men tar ca 6 månader). I väntan kommer vi att underhålla bron så kapacitete­n inte försämras” skriver Hantverksl­okalers vd Viktor Åhsberg.

 ?? BILD: DANIEL CLAESON ?? En bro som är på väg att rasa och en fastighet som förfaller. Nu svarar Hantverksl­okalers vd Viktor Åhsberg på hyresgäste­rnas kritik om att underhålle­t är dåligt.
BILD: DANIEL CLAESON En bro som är på väg att rasa och en fastighet som förfaller. Nu svarar Hantverksl­okalers vd Viktor Åhsberg på hyresgäste­rnas kritik om att underhålle­t är dåligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden