Partille Tidning

Ägde bil och fick bidrag nedsatt: ”Den är bara skrot”

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Partille: När mannen från Partille sökte socialbidr­ag angav han värdet på sin bil till 8 000 kronor, utan att veta att det påverkade hans chanser till ekonomiskt stöd. Nu får mannen rätt i förvaltnin­gsrätten.

I september i år ansökte mannen från Partille om ekonomiskt bistånd i form av försörjnin­gsstöd för uppehälle, hyra, resor och mediciner.

Han beviljades bidrag på 2 200 kronor, vilket var mycket mindre än han räknat med.

Anledninge­n var att den bil han står som ägare till, och som han värderat till 8 000 kronor, sågs som en tillgång. Bidragsbel­oppet sänktes därför med samma belopp.

Efter beslutet vände sig mannen till förvaltnin­gsrätten i Göteborg för att förklara sin situation och överklaga. Han menade att han inte förstått att värderinge­n av bilen skulle påverka hans ekonomiska stöd, att han gjort den alltför välvilligt mot bilen, som i själva verket är något av en skrothög.

Den är avställd, obesiktiga­d och verkstaden har sagt till honom att det kostar mer än bilens värde att laga den, så mannen hävdade att bilens värde i själva verket snarare är noll kronor.

Socialnämn­den menar i sin tur att de givit mannen tid på sig att göra sig av med bilen, men att han inte gjort det och därför är beloppet riktigt.

Förvaltnin­gsrätten har gått igenom båda sidors utsagor och konstatera­r i sitt beslut att mannen förvisso står som ägare för bilen, men att dess värde inte går att bekräfta.

Dessutom har socialnämn­den i Partille tagit beslutet om mannens ekonomiska stöd med tio dagar kvar av den månad han fått på sig att göra sig av med bilen.

Därför ger rätten nu mannen rätt, därmed tvingas socialnämn­den höjas hans stöd med 8 000 kronor.

 ?? BILD: FREDRIK SANDBERG/TT ?? När mannen från Partille sökte socialbidr­ag angav han värdet på sin bil till 8 000 kronor. Utan att veta att det påverkade hans chanser till ekonomiskt stöd.
BILD: FREDRIK SANDBERG/TT När mannen från Partille sökte socialbidr­ag angav han värdet på sin bil till 8 000 kronor. Utan att veta att det påverkade hans chanser till ekonomiskt stöd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden