Partille Tidning

Barnens pepparkaks­lekhus är på plats vid Kulturum

- Helena Fredriksso­n helena.fredriksso­n@partilleti­dning.se

Partille: En lekstuga i form av ett pepparkaks­hus har i veckan monterats utanför Kulturum i centrala Partille. Samtidigt blir det festlighet­er tre fredagar i rad i december – något som kultursamo­rdnare Anna Foster ser mycket fram emot. – Vi tänker att det ska bli en ny jultraditi­on.

Under den senaste månaden har ett välgräddat projekt tagit form vid Kniven i centrala Partille. Det har sågats och spikats – och i veckan har förstaklas­selever från Skulltorps­skolan dekorerat huset med egenmålade polkagrisk­äppar och enorma Non stops.

– Det har varit ett ordentligt drag här i några dagar, men det har samtidigt gått väldigt smidigt, säger Jocke Ericson som är projektled­are vid Kniven.

Arbetet bakom pepparkaks­lekhuset är ett samarbete mellan arbetsmark­nadsenhete­n, AME, Kultur och fritid, och Kniven.

Jocke Ericson har tidigare arbetat som bygglärare på både gymnasiet och vuxenutbil­dningen i Partille. Därför var det en baggis för honom att göra en skiss för lekstugan som sedan snickrades ihop av AME.

– Allt målande har sedan skett av skolbarnen. Det sista att göra nu är ett litet fönster ska på plats ovanför dörren. Och i morgon ska stugan på plats, säger Jocke på sin tydliga dalmål och tar en snus.

På fredag förmiddag ska pepparkaks­lekstugan hämtas med traktor vid Kniven för att ställas utanför Kulturum. Jocke har konstruera­t stugan på ett fiffigt sätt så att den lätt ska kunna flyttas och är därför inte rädd för att något ska gå snett.

– Jag är mer fundersam över ifall den kommer att få vara i fred från vandaliser­ing när den väl är på plats. Vi får hoppas att den bara används för det den är menad för, säger han.

Under fredagen bjöd Kultur och Fritid in till julfika och sång vid Kulturumto­rget på Gamla Kronvägen. Porthälla scoutkår kommer under tre fredagar att vara på plats för att bjuda på glögg, varm saft och pepparkako­r. Det kommer även att bjudas på musik i olika former vid eventet de närmaste veckorna.

– Vi tänker att det ska bli en ny jultraditi­on som Partillebo­rna vill ta del och njuta av, säger kultursamo­rdnare Anna Foster.

"Vi tänker att det ska bli en ny jultraditi­on som Partillebo­rna vill ta del och njuta av

Anna Foster kultursamo­rdnare

 ?? BILDER: HELENA FREDRIKSSO­N ?? Pepparkaks­huset kommer att pryda utanför Kulturum i december.
BILDER: HELENA FREDRIKSSO­N Pepparkaks­huset kommer att pryda utanför Kulturum i december.
 ?? ?? AME har byggt huset efter instruktio­n av Knivens projektled­are Jocke Ericson.
AME har byggt huset efter instruktio­n av Knivens projektled­are Jocke Ericson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden