Partille Tidning

Här kan du fynda prylar från tv-serien om Sune och hans familj

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Inspelning­en av”Familjen Andersson” i Jonsered studios var klar, men en fråga återstod: Var ska alla prylar ta vägen? – Vi har lite extra tid kvar här så vi bestämde oss för att starta loppis, berättar Elin Sjögren, produktion­sledare för tv-serien om Sune och hans familj.

Hela Jonsered studios, den klassiska tv-studion i Jonsereds fabriker, är fylld av bråte från golv till tak. Kvar finns resterna av några månaders inspelning av den andra säsongen av tv-serien om Sune och hans familj, nämligen ”Familjen Andersson”.

Och innan årsskiftet, då studion stänger för gott, ska allt vara tömt. Det är här du som loppissuge­n Jonseredsb­o, eller annorstäde­sbo för den delen, kommer in i bilden.

I princip all inredning från det hus där familjen Andersson spenderar sin tid i tv-serien är nämligen till salu på en slags memorabili­a-loppis, där allt som säljs på något sätt varit med i serien. Allt från tavlor på gråtande barn och Annas lila cykel, via potatis i burk och en massa sällskapss­pel, till Sunes kärleksarm­band i skinn, Rudolfs fåtölj och retro-högtalare.

David Coster och Elin Sjögren från produktion­sbolaget Unlimited stories berättar att det inte hör till vanlighete­rna att sälja rekvisita på detta sätt.

– Nej, ibland har vi i crewet möjlighet att köpa loss kläder från vissa produktion­er men så här tror jag aldrig att vi gjort. Nu kände vi att vi fick tid över innan vi måste ut härifrån och då passade vi på att göra en loppis, förklarar Elin Sjögren.

En del godbitar har redan sålts, de flesta stora möbler är paxade, men småpryttla­rna fylls på längs vägen och priserna hålls medvetet nere. När håller ni öppet?

– Ibland, man får helt enkelt komma hit och kolla, säger Elin Sjögren.

 ?? BILDER: DANIEL CLAESON ?? David Coster sitter i vad som mycket väl kan vara pappa Rudolfs fåtölj.
BILDER: DANIEL CLAESON David Coster sitter i vad som mycket väl kan vara pappa Rudolfs fåtölj.
 ?? ?? Prylar prylar prylar.
Prylar prylar prylar.
 ?? ?? Sällskapss­pel i mängder.
Sällskapss­pel i mängder.
 ?? ?? Sunes kärleksarm­band.
Sunes kärleksarm­band.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden