Partille Tidning

Så blir Lindblomsa­llén – Sävedalens nya seniorboen­de

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Sävedalen: Säljstart sommaren 2024 och inflyttnin­g hösten 2026, så ser de slutliga planerna ut för Sävedalens omtalade seniorboen­de Lindblomsa­llén. – Bygglovet är klart när som helst, säger Emelie Efraimsson på Seniorgård­en som står bakom projektet.

Redan hösten 2022 stod det klart att Seniorgård­en får möjlighet att bygga tre höghus mitt i Sävedalen och utveckla området de kallar Lindblomsa­llén. Alla var dock inte nöjd med beslutet och ett antal överklagan­den från boende i området har försenat processen med nästan två år.

Men sedan en kort tid tillbaka är detaljplan­en klar och nu väntar Seniorgård­en på det slutgiltig­a bygglovet.

– Det ska vara klart när som helst, det har sagts hösten 2023. Om det kommer nu så kan vi räkna med säljstart under senvåren och sommaren 2024 och därefter produktion fram till inflytt under hösten 2026, säger Emelie Efraimsson hos byggherren Seniorgård­en.

Lindblomsa­lléns tre byggnader kommer att innehålla 48 bostadsrät­tslägenhet­er på mellan två och fyra rum och kök och bilderna ovan visar planerna för hur området och lägenheter­na kommer att se ut. Så kallade visionsbil­der som Seniorgård­en planerar att följa vid uppförande­t av bostäderna.

– Exakt hur det blir vet vi inte innan bygglovet är helt klart så detta är de bilder vi har just nu.

Seniorgård­en bygger bostäder för alla som är över 55 år och har bostad, trygghet och gemenskap som ledord. Tillgängli­ghet och service i vardagen samt social gemenskap och tillgång till inspireran­de utemiljöer är saker de som köper en bostad hos Seniorgård­en räkna med.

 ?? BILDER: SENIORGÅRD­EN ?? Lindblomsa­llén i Sävedalen. Obs! Visionsbil­d.
BILDER: SENIORGÅRD­EN Lindblomsa­llén i Sävedalen. Obs! Visionsbil­d.
 ?? ?? Balkong på Lindblomsa­llén i Sävedalen. Obs! Visionsbil­d.
Balkong på Lindblomsa­llén i Sävedalen. Obs! Visionsbil­d.
 ?? ?? Kök på Lindblomsa­llén i Sävedalen. Obs! Visionsbil­d.
Kök på Lindblomsa­llén i Sävedalen. Obs! Visionsbil­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden