Partille Tidning

Kyrkan och Ica Maxi samlar in julklappar: ”Svåra tider”

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

I flera år har Svenska Kyrkan och Ica Maxi slagit sina påsar ihop under parollen ”Jul till fler”. Nu startar insamlinge­n av julklappar till stora och små. I extra svåra tider. – De som haft det tufft har det ännu tuffare nu, säger Helen Hedman Sten, diakon i Svenska Kyrkan i Partille.

I juletider är läget svårt för familjer som kämpar med ekonomin. Sedan flera år tillbaka samarbetar Svenska Kyrkan i Partille med ICA Maxi för att hjälpa utsatta barnfamilj­er genom matkassar, julklapp till de små och presentkor­t till de större barnen.

Utanför Ica Maxi i Allum står Helen Hedman Sten och Alexander Westman från kyrkan tillsamman­s med Maja Nyström från Ica Maxi och bjuder på glögg och berättar för så många som möjligt om möjlighete­n att hjälpa till.

– Det känns bra att stå här och påminna andra om att hjälpa, många är stressade och uppe i sitt eget i juletid, säger Maja Nyström.

Helen Hedman Sten har varit med om flera lyckade insamlinga­r och hoppas och tror att även årets blir en succé. Detta trots att väldigt många har det tufft ekonomiskt.

Hon har än så länge inte märkt att detta påverkat viljan att hjälpa.

– Nej, jag tror att de svåra tiderna får folk att inse att det finns dom som har det ännu svårare. Och så är det: de som redan hade det tufft har fått det ännu tuffare nu, behovet är större än någonsin, säger hon.

Rent praktiskt handlar det om att julklappar samlas in på några olika ställen fram till den 17 december (se var i faktarutan här nedan) och när allt är klart så levereras både matkassar och julklappar till de behövande familjer som kyrkan har på sin lista. Utöver detta går det att bidra med pengar via Swish.

– En grundpelar­e i vår verksamhet är att hjälpa alla som har det svårt. Och just under julen är det extra jobbigt för barnfamilj­er, särskilt de som har tonåringar, säger Helen Hedman Sten.

 ?? BILD: DANIEL CLAESON ?? I flera år har Svenska Kyrkan och Ica Maxi slagit sina påsar ihop under parollen ”Jul till fler”. Nu startar insamlinge­n av julklappar till stora och små. I extra svåra tider.
BILD: DANIEL CLAESON I flera år har Svenska Kyrkan och Ica Maxi slagit sina påsar ihop under parollen ”Jul till fler”. Nu startar insamlinge­n av julklappar till stora och små. I extra svåra tider.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden