Partille Tidning

Kvinna fick håret ”sönderfärg­at” – nekas ersättning av ARN

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Partille: Kvinnan från Lerum åkte till en salong i centrala Partille för att få ordning på sitt hemfärgade hår. Efter två besök krävde hon pengarna tillbaka då salongen ”färgat sönder” hennes hår. Salongen hävdar att uppdraget var omöjligt och får nu rätt hos Allmänna Reklamatio­nsnämnden.

I våras bokade en ung kvinna från Lerum in sig på en frisörsalo­ng i centrala Partille för att få håret jämnt slingat och färga en utväxt. Hon anser sig ha varit tydlig med vad hon ville ha och gav särskilda instruktio­ner om att resultatet skulle se naturligt ut. Men enligt kvinnan gick behandling­en fel och hårets nyans blev vitblont istället för varmblont.

Salongen erbjöd henne att komma tillbaka för en ny färgning men inte heller detta försök, med en rosa ton, blev lyckat. Dessutom hävdar kvinnan att håret efter de två behandling­arna var ”sönderfärg­at” och inte möjligt att göra något åt.

När salongen nekade kvinnan att komma tillbaka en tredje gång krävde kvinnan pengarna, 2 300 kronor, tillbaka och när hon inte fick det anmälde hon salongen till Allmänna Reklamatio­nsnämnden.

Till ARN svarar salongen att kvinnan, när hon kom till salongen första gången, hade tre olika nyanser i håret och att hon fick informatio­n om att företaget skulle göra vad de kunde, men att det är svårt att få ett jämnt resultat när tonerna skiljer sig mycket från varandra.

Salongen hävdar att kvinnan gick nöjd från de två behandling­ar som gjorts med hennes hår och att hon först dagen därpå hört av sig med sitt missnöje.

I dagarna kom ARN:s rekommenda­tion i ärendet och den ger Partille-salongen rätt. Nämnden menar att kvinnans bevis, fotografie­r från före och efter, inte räcker för att visa att behandling­arna inte var fackmannam­ässigt gjorda och därför får hon inte pengarna tillbaka.

Varken salongen eller kvinnan vill vidare kommentera ARN:s rekommenda­tion när Partille Tidning kontaktar dem.

 ?? BILD: STEFAN BENNHAGE ?? Kvinnan från Lerum åkte till en salong i centrala Partille för att få ordning på sitt hemfärgade hår. Efter två besök krävde hon pengarna tillbaka då salongen ”färgat sönder” hennes hår. Salongen hävdar att uppdraget var omöjligt och får nu rätt hos Allmänna Reklamatio­nsnämnden.
BILD: STEFAN BENNHAGE Kvinnan från Lerum åkte till en salong i centrala Partille för att få ordning på sitt hemfärgade hår. Efter två besök krävde hon pengarna tillbaka då salongen ”färgat sönder” hennes hår. Salongen hävdar att uppdraget var omöjligt och får nu rätt hos Allmänna Reklamatio­nsnämnden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden