Partille Tidning

Hyresgäst vill inte betala för golvbyte efter vattenskad­a

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Sävedalen: Efter en mindre vattenskad­a gick en ung man från Sävedalen med på att betala för byte av den skadade golvdelen. När fakturan kom ville hyresvärde­n istället ha betalt för hela golvet, vilket innebar tusentals kronor mer. Nu har hyresgäste­n vänt sig till ARN.

Mannen från Sävedalen har anmält bostadsbol­aget han hyr lägenheten av i Göteborg till Allmänna Reklamatio­nsnämnden, ARN, för att slippa betala den faktura som inkommit på drygt 22 000 kronor.

Betalninge­n gäller byte av golvet i mannens vardagsrum, som fått en vattenskad­a på 0,5 meter x 0,5 meter.

Mannen hade redan tidigare gått med på att betala lagning av just den biten av golvet som skadats till en kostnad av 2 250 kronor. Men när fakturan på drygt 22 000 kronor, som gäller byte av 22,5 kvadratmet­er trägolv, landade hos mannen tog han direkt kontakt med bostadsbol­aget för att bestrida den.

”För referens är lägenheten endast 37 kvadratmet­er stor med hall och badrum i klinkers så 22,2 kvadratmet­er är i princip hela boytans trägolv. Jag bestrider fakturan med motivering­en att det inte är en skälig kostnad sett till storleken på skadan och att det inte är nödvändigt att byta hela golvet i lägenheten för en mindre skada i ett av hörnen. Golvet är trä/ parkett i brädor som går att byta individuel­lt”, skriver mannen i sin anmälan till ARN.

Han kräver att fakturan ska makuleras och att han ska få en ny med ett mer skäligt belopp, men bostadsbol­aget ska ha vägrat. I sitt svar till mannen skriver de att det är ”svårt” att byta delar av golvet.

Om detta skriver mannen i sin anmälan till ARN:

”Skadan på golvet är till ytan mindre än en kvadratmet­er, i ett av hörnen av rummet, så att byta hela lägenheten­s trägolv är varken nödvändigt eller skäligt. Vi har inte kommit överens om att jag ska stå för ett byte av hela golvet, endast den skadade delen .... ”.

Hyresgäste­n säger till Partille Tidning att han vill avvakta ARN:s rekommenda­tion innan han eventuellt berättar mer i tidningen.

 ?? BILD: TT SPEKTRA ?? När den unge mannen från Sävedalen fick en liten vattenskad­a i vardagsrum­met gick han med på att betala för ett litet golvbyte. När fakturan kom så krävde hyresvärde­n honom på drygt 22 000 kronor för byte av hela golvet.
BILD: TT SPEKTRA När den unge mannen från Sävedalen fick en liten vattenskad­a i vardagsrum­met gick han med på att betala för ett litet golvbyte. När fakturan kom så krävde hyresvärde­n honom på drygt 22 000 kronor för byte av hela golvet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden