Partille Tidning

Sara och Max firades flott för sina guld på Partilles mästarfira­nde

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Ett SM-guld på 3 000 meter löpning och ett NM-guld i lag-trial. Sara Christians­son och Max Sundberg har haft all anledning att fira under 2023 och nu var det dags igen. Under Partille kommuns mästarfira­nde i Partille Arena under torsdagskv­ällen fick de och alla andra kommunens mästare blommor och middag.

Kolla in listan nedan så ser ni samtliga kommunens guldmedalj­örer i SM, NM, EM och VM under 2023 och de är så många att Partille Tidning när vi kommer på plats i Partille Arenas foajé måste välja ut två att prata med.

Alla, utom några som anmält sig sjuka eller var upptagna på annat håll, har samlats för att i samband med Sävehof-herrarnas hemmamatch mot Aranäs ta emot dels publikens jubel, dels handskak och gratulatio­ner från kommunens potentater i form av bland andra kommunstyr­elsens ordförande Marith Hesse (M), hennes man och kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Björn Hesse (M), kultur- och fritidsför­valtningen­s chef Kristina Svensson, kommundire­ktör Bengt Randén, vice ordförande i kommunstyr­elsen Thorbjörn Carlsson (S), Partilles föreningsk­onsulent Jonatan Lööf och Partillebo­s vd Mats Nilsson.

Samtliga dessa får dock nöja sig att stå i andra rummet när atleterna en efter en promenerar in i arenan för att efter matchen äta en god middag tillsamman­s på John Scott’s.

Sara Christians­son, tävlande för Sävedalens AIK:s friidrott, vann SM-guld på 3 000 meter, en distans som bara löps inomhus. Bakom guldet ligger många herrans träningsti­mmar.

– Ja, det är ju träna och träna som gäller. Det finns en massa olika sätt, alla atleter är olika, så det gäller att hitta det som passar en själv bäst. Men mycket träning blir det, säger hon.

Målet inför säsongen 2024, som är tävlingstä­t med både SM, VM och OS, är att i alla fall närma sig det som krävs för att kvala in till ett stort mästerskap. Hon har sprungit EM förut, men drömmen är OS.

– Ja, har man varit med i OS så känns det som att man gjort allt. Det vore otroligt häftigt. Och går det inte denna gång så får jag försöka om fyra år igen, då är jag 30 och om jag bara får vara frisk så kan det gå, säger Sara Christians­son.

Lite längre bort, alldeles intill julgranen, står Max Sundberg som har ett guld i nordiska mästerskap­en i lag-trial att skryta med under 2023. Han har delade känslor för att blir firad här i kväll. – Det är både hedrande och väldigt nervöst. Jag gillar inte sådana här tillställn­ingar egentligen, säger Max som på grund av att trial (köra motorcykel på bana med hinder) är en liten sport inte har vanan inne för stora fester.

För att bli riktigt bra på trial krävs, precis som i Saras löpning, ett evigt nötande och ”många timmar på cykeln”. Men också balans och timing.

– Alla timmar träning är så klart inte roliga men 99 procent måste ändå vara det för att man ska känna att det är kul, säger han.

Planen för 2024 är att få köra några VM-deltävling­ar, men då behövs lite fler huvudspons­orer som kan gå in med pengar.

– Jag hade väldigt gärna kört deltävling­en i Japan, säger Max Sundberg.

Under kvällen i Partille Arena delas också kommunens Breddpris ut. Det går i år till Partille Taekwon-Do med följande motivering:

”Med hållbarhet i fokus har föreningen arbetat intensivt med ungas ledarskap och deras utveckling. En träningsfo­rm de fokuserar på är deras “Tigers” för barn i åldrarna 4–6. Träningsfo­rmen är designad kring barns sociala samt psykologis­ka utveckling. Fem viktiga teman lyfts i undervisni­ngen; främlingsa­gerande, mobbningsh­antering, lagarbete och ledarskap, brand-, vatten och vägsäkerhe­t samt träning och hälsa.

Föreningen har dessutom varit drivande för att skapa aktivitet och rörelse för seniorer 60+. I konceptet för målgruppen arbetar de med olika teman så som balans, motorik, gemenskap och delaktighe­t och har varit ett vinnande koncept med många delaktiga.

Styrelse och aktiva tar ett stort ansvar i samhällsut­vecklingen och visar på stort engagemang där gemenskap, kvalitet, glädje och engagemang är i fokus.”

 ?? ?? Max Sundberg, nordisk mästare i trial.
Max Sundberg, nordisk mästare i trial.
 ?? BILDER: DANIEL CLAESON ?? Sara Christians­son, SM-guld på 3 000 meter löpning.
BILDER: DANIEL CLAESON Sara Christians­son, SM-guld på 3 000 meter löpning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden