Partille Tidning

Man körde på barn i Sävedalen – flydde från platsen

- Alfred Dikalow alfred.dikalow@stampen.com

Sävedalen: En man i 20-årsåldern körde på ett barn på ett övergångss­tälle i Sävedalen i somras.Efteråt flydde han från olycksplat­sen och döms nu till böter för smitning och vårdslöshe­t i trafik. – Jag blev väldigt stressad och fick panik, jag tänkte inte helt klart, säger mannen i förhör.

Den 30 juni i år bevittnade flera personer hur en flicka blev påkörd i Sävedalen.

En av dem berättar att hen precis skulle korsa vägen när olyckan skedde.

– Eftersom vi skall gå över ser jag att det kommer en bil och jag funderar på varför han inte stannar. Jag hör då en ljudlig smäll och ser då en liten tjej ligga ner på övergångss­tället. På ett av de vita sträcken, berättar vittnet i förhör.

Flickan blev inte allvarligt skadad, men togs om hand av personer som bevittnat olyckan.

När de försökte gå fram till bilen som kört på barnet körde föraren därifrån.

– Jag uppfattar det som att han är på väg därifrån, och vi säger åt honom att han ska stanna och att flickan är skadad. Han säger att han ska köra in till sidan men istället så kör han därifrån.

Polisen: Hur uppfattade du föraren?

– Jag uppfattade det som att han inte var uppmärksam på vägen framför sig och att han inte såg flickan. Sen efter händelsen tyckte jag att han verkade vilja åka därifrån, berättar vittnet i förhör.

Vittnena noterade numret på bilens registreri­ngsskylt och ringde polisen. Efter några dagar togs en man i 20-årsåldern in på förhör.

Till en början nekar han helt till att ha befunnit sig på platsen vid tiden för olyckan.

Polisen: Vad tänker du om dessa misstankar som riktas mot dig?

– Hur kan jag vara misstänkt när jag inte har varit på vägen där olyckan har hänt? Vem som helst kan ringa och säga vad som helst, säger mannen i förhör.

I takt med att förhöret fortskride­r blir mannen allt mer nedstämd. När han kallas på ytterligar­e förhör erkänner han att han kört på flickan.

Polisen: Varför valde du att inte berätta vad som egentligen hade hänt i dina tidigare förhör?

– Jag var rädd för vad som skulle hända, jag tänkte att jag kommer bli av med körkortet och då förlorar jag jobbet. Jag tänkte på min framtid. Jag blev väldigt stressad och fick panik, jag tänkte inte helt klart. Jag vet att det var fel av mig, berättar mannen.

Göteborgs tingsrätt dömer mannen för smitning från trafikolyc­ksplats och vårdslöshe­t i trafik. Påföljden blir 70 dagsböter á 50 kronor, vilket sammanlagt blir 3 500 kronor.

 ?? BILD: POLISEN ?? Mannen körde på barnet på det här övergångss­tället i Sävedalen. Sedan flydde han från olycksplat­sen.
BILD: POLISEN Mannen körde på barnet på det här övergångss­tället i Sävedalen. Sedan flydde han från olycksplat­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden