Partille Tidning

När kylan biter vill många köpa element

Så fort kylan kommer så börjar värmande produkter flyga ur hyllan på Jula i Partille. – Vi fyller på med nytt varje dag, säger Mikael Jonsson, säljare i varuhuset.

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

En snabb sväng om såväl Biltema som Rusta i Partille centrum visar på det som också bekräftas när Partille Tidning hälsar på hos Jula: det är inte helt tomt på värmeeleme­nt, men det börjar ta på staplarna i hyllorna.

– Det märks direkt när det blir kallt ute att folk kommer hit och köper element. På samma sätt som alla fläktar tar slut när det blir rejält varmt på sommaren, säger Mikael Jonsson som jobbar som säljare inne på Jula.

Han promenerar bort till hyllorna där elementen står och konstatera­r att antalet sjunkit betänkligt sedan i förmiddags.

– De där fyllde vi på ordentligt i förmiddags och de där är nog de sista vi har kvar, säger han och pekar på två olika oljefyllda extraradia­torer som det varit rejäl ruljans på.

Värmefilta­rna med inbyggda element är dock helt slutsålda, både här och alla andra ställen, och risken är att även lagret med element rör sig ner mot noll om kylan håller i sig.

– Vi får leveranser nästan alla dagar i veckan och såvitt jag vet så finns det en del kvar på centrallag­ret, säger Mikael Jonsson och scannar ett av elementen i sin handhållna lagermaski­n.

– Drygt 300 kvar centralt. Det ska räcka en stund, säger han.

Alla extraeleme­nt går på el och med tanke på att också elpriset sticker iväg när det är kallt ute så väljer många att skaffa sig en så kallad gasolkamin. Men även där har det blivit väsentligt mycket dyrare drift.

– Det säljs många gasolkamin­er, de ger bra värme, men i och med kriget i Ukraina så har gasen också blivit dyrare så kostnadsmä­ssigt är det nog ingen fördel längre, säger Mikael Jonsson.

 ?? BILD: DANIEL CLAESON ?? ”Det märks direkt när det blir kallt ute att folk kommer hit och köper element”, säger Mikael Jonsson, säljare på Jula.
BILD: DANIEL CLAESON ”Det märks direkt när det blir kallt ute att folk kommer hit och köper element”, säger Mikael Jonsson, säljare på Jula.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden