Partille Tidning

Driftunder­håll stängde ned kommunens e-tjänster

- Sara Höglund sara.hoglund@partilleti­dning.se

Partille: Under måndagskvä­llen gick det inte att använda kommunens e-tjänster. Anledninge­n var ett planerat driftunder­håll, som gjorde att det kunde bli svårt att till exempel anmäla skolfrånva­ro. – Vi ber om ursäkt för de problem detta kan orsaka, skrev Partille kommun på sin hemsida.

Det var ett planerat driftunder­håll av kommunens it-infrastruk­tur under måndagen, vilket kommunen varnade för på sin hemsida.

Underhålle­t skedde mellan klockan 18 och klockan 22, och kunde därför ställa till det för de som ville logga in för att använda e-tjänster och andra digitala system.

Enligt kommunens IT-chef Donald Davis var det samtliga system och tjänster som hanteras via Partille kommuns miljö som torde påverkas.

– Tidpunkten är vald för att kunna genomföra återkomman­de servicearb­ete utanför kontorstid i samråd med våra leverantör­er och verksamhet­er. Arbetet kommunicer­as både internt och externt via intranätet.partille.se samt e-tjänster.partille.se .

Varför kan ni till exempel inte genomföra samma driftunder­håll nattetid, då färre har behov av att använda era e-tjänster?

– Att genomföra samma typ av återkomman­de servicearb­ete nattetid är inget behov som framkommit då störningar­na brukar vara hanterbara för såväl verksamhet­er som invånare samt hade krävt annan typ av planering och budget, säger Donald Davis.

Vid tiotiden på måndagskvä­llen var driftunder­hållet genomfört och kommunens e-tjänster åter till normal funktion.

"Att genomföra samma typ av återkomman­de servicearb­ete nattetid är inget behov som framkommit

 ?? BILD: MAGDALENA ROSEN ?? Partille kommunhus. Under måndagskvä­llen genomförs ett driftunder­håll av kommunens it-system.
BILD: MAGDALENA ROSEN Partille kommunhus. Under måndagskvä­llen genomförs ett driftunder­håll av kommunens it-system.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden