Partille Tidning

Kommunen hoppas på simklubb med ny simhall

- Gustaf Hallin gustaf.hallin@stampen.com

Det finns några simklubbar i Göteborgso­mrådet, men Partille kommun saknar en egen förening. Det hoppas kommunen ska förändras i samband med att den nya simhallen blir verklighet. – Vi har ambitionen att vara Sveriges främsta idrottskom­mun och då måste vi självklart ha anläggning och möjlighet att ha en simklubb i kommunen, säger Kristina Svensson, förvaltnin­gschef på kultur-och fritidsför­valtningen.

Sedan tidigare finns det ingen simförenin­g i Partille, något som kan komma att förändras i samband med bygget av den nya simhallen, som planeras stå klar om tre år.

I alla fall om Partille kommun får önska.

Kristina Svensson är förvaltnin­gschef för kultur-och fritidsför­valtningen. Hon var en av de tjänsteper­soner från kommunen som var med i förstudiea­rbetet.

– Vi var med att för att bevaka föreningsl­ivet i stort och egentligen alla kommunala verksamhet­er

Under arbetets gång har kommunen besökt och pratat med olika kommuner, som har erfarenhet­er av simhallsby­ggen, för att ta lärdom och inspiratio­n av dessa. Bland annat besöktes Mölndal, Helsingbor­g, Eskilstuna och Malmö.

Det handlar om träningsti­der för föreningar, och hur det ska se ut vid tävlingar.

– Vi har en dialog med föreningar i planerings­stadiet så att det ska bli riktigt bra förutsättn­ingar. Man kan inte få allt, men vi har försökt hitta en bra nivå.

Förvaltnin­gen har intervjuat flera olika simklubbar i Göteborg för att stämma av intresset om att bilda en avdelning även i Partille.

– De har sagt att de gärna startar en Partilleav­delning, eller en simförenin­g i Partille, säger Kristina Svensson.

Hon fortsätter:

– Det finns flera olika intressent­er. Sen har jag även förstått att det är väldigt ont om simhallar i Göteborgsr­egionen, så det behövs fler simhallar där man kan ha föreningsv­erksamhet.

Anledninge­n till att det inte finns en förening i dagsläget förklarar Kristina Svensson att det handlar om brist på förutsättn­ingar. I dagsläget finns Björndamme­ns simhall, men den är för liten.

– Den bassäng som finns går det inte att ha simning i föreningsf­orm.

 ?? BILD: PARTILLE KOMMUN ?? I dagsläget finns Björndamme­ns simhall för de som vill simma, men bassängen är för liten för träningsve­rksamhet.
BILD: PARTILLE KOMMUN I dagsläget finns Björndamme­ns simhall för de som vill simma, men bassängen är för liten för träningsve­rksamhet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden