Partille Tidning

Megaloppis i Partille Arena: ”Det är ju väldigt mycket av allt”

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Partille: 400 säljare, tusentals besökare och miljoner med prylar. Det är svårt att se skogen för alla träd på Megaloppis­en i Partille Arena. Kajsa Anell och Jenny Crozzoli gjorde sitt bästa och kom ut med i alla fall några fynd. – Det är ju väldigt mycket av allt och det skulle kunna vara mer strukturer­at, men det är såklart svårt, säger Kajsa Anell.

För den som undrar vad en Megaloppis innebär så kan vi direkt konstatera att den inte passar dig med någon som helst form av torgskräck. När Partille Tidnings reporter, iklädd lång rock och varmblodig som en dinosaurie i en bastu, kliver in genom Partille Arenas portar vid klockan 11 dröjer det inte länge innan han får vända och gå ut igen.

Du bör också hålla dig hemma om du gillar din omgivning stram. Om ett skrivbord med mer än två lösa papper stressar ihjäl dig så är det sannolikt ingenting mot vad vad som känns som fantasiljo­ner kvadratmet­er fulla med diverse prylar kommer att göra. En Megaloppis är verkligen Mega på alla sätt, inte minst i antalet wokpannor från 90-talet, klockor som stannat, gitarrer utan strängar och stora, små, mikro-, mini- och mittemella­n-lagom vaser. Inte heller detta är Partille Tidnings reporters allra bästa gren.

Men skam den som ger sig. Efter lite luft vågar reportern närma sig entrén igen och på väg ut stöter han på Kajsa Anell och Jenny Crozzoli som är klara och ser ut att ha klarat sig förhålland­evis helskinnad­e från Megaloppis-upplevelse­n.

– Jag är här för tredje gången men det är första gången för Kajsa, säger Jenny och tittar på sin kompis som för att försöka locka fram en reaktion.

Den kommer. Kajsa berättar att hon normalt sett bara går på loppis på sommaren när hon och familjen dyker förbi någon gårdsförsä­ljning eller liknande. Men detta var något helt annat. Kul såklart, men kanske lite väl stort.

– Det är ju väldigt mycket av allt och det skulle kunna vara mer strukturer­at, men det är såklart svårt. Varmt är det också, B-hallen (den mindre hallen i arenan på andra våningen, reds. anm.) var helt brutal, säger Kajsa.

De gick några extra varv när det lugnat ner sig med folk och till slut fann de i alla fall några grejer att lägga i de medhavda shoppingpå­sarna.

– Normalt sett köper jag mest prylar på loppis men idag hittade jag faktiskt en skjortjack­a. Jag hade inte planerat något alls inför, till skillnad från Kajsa, säger Jenny Crozzoli.

Kajsa Anell har en dotter som tar studenten till sommaren och hon har storslagna planer för mottagning­en. Exakt vad dessa planer går ut på framgår inte riktigt men i Kajsas påse ligger i alla fall en bricka och två ljusstakar.

– Om jag ska servera på brickan? Nja, jag ska ställa saker på den så att de kommer upp lite, säger Kajsa Anell och Partille Tidnings reporter väljer att lämna det därhän och istället ta sig in i den ”brutala” B-hallen.

Det börjar dra sig mot stängning och vid ett bord står en man med tre backar LP-skivor. Han ser rädd ut, vill verkligen slippa bära med sig allt hem, och bjuder därför ut dessa blandade vinyler för fem kronor styck. En snabb genomblädd­ring ger vid handen att i alla fall tre riktiga megafynd står redo att haffas: Divine, Koto och Scotch, italo disco från reporterns glada ungdom, och mannen blir både 15 kronor rikare och tre skivor lättare.

En timme efter stängning meddelar arrangören Christoffe­r Dagh att allt gått jättebra, att ungefär 4 000 personer varit på plats och att Megaloppis­en redan bestämt sig för att komma tillbaka i höst.

– Ja, absolut. Vi är tillbaka den 24 november, Megaloppis­en i Partille Arena har verkligen satt sig och blivit väldigt populär, skriver han till Partille Tidning.

 ?? BILDER: DANIEL CLAESON ?? Partille Arena fylldes med 4 000 personer.
BILDER: DANIEL CLAESON Partille Arena fylldes med 4 000 personer.
 ?? ?? Kajsa Anell och Jenny Crozzoli fyndade bland miljontals prylar på Megaloppis.
Kajsa Anell och Jenny Crozzoli fyndade bland miljontals prylar på Megaloppis.
 ?? ?? När allt var över bar Benjamin och Kaj bort avspärrnin­garna.
När allt var över bar Benjamin och Kaj bort avspärrnin­garna.
 ?? ?? 400 försäljare var på plats.
400 försäljare var på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden