Partille Tidning

Matilda Wildmark laddar för en ny standup-kväll

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Efter två fullsatta standup-kvällar på John Scott’s i Partille Arena är det nu dags för en tredje. På scen: bland annat Matilda Wildmark som gör Partillede­but. – Jag har inte haft så stor anledning att hänga här, säger Matilda som tillsamman­s med tre andra komiker står på scen den 8 mars.

Den 8 mars, låt oss ta det först. Ett datum som förpliktig­ar: den internatio­nella kvinnodage­n. Men Matilda Wildmark lägger inte så stor vikt vid att det just denna dag (eller kväll) som hon tillsamman­s med ett gäng komiker ska skoja till det från John Scott’s lilla scen.

– Det blir nog ganska mycket som vilket gig som helst. Möjligen att vi kan få till lite extra go stämning bland kvinnorna i publiken.

Matilda Wildmark flyttade till Göteborg från Skåne för åtta år sedan och har sedan dess försökt ta sig fram som komiker samtidigt som hon haft ett jobb. Från och med nu så har saker och ting förändrats.

– Jag har precis sagt upp mig. ”Don’t quit your day job” säger dom ju, men om du jobbar mycket så kan du inte utveckla dig och komma så långt du vill som komiker. Från och med i vår så ger jag det ett försök, samtidigt som jag pluggar till webbdesign­er på distans, säger hon.

Till Partille kommer hon som Partille-novis, hon har helt enkelt inte ”haft någon stor anledning att hänga här”, men hon ser fram emot att komma på besök till kommunen. På samma sätt som hon gillar att komma till andra ställen hon inte varit på.

– I vår ska jag till Falun och Sundsvall, där har jag heller aldrig varit. Det kommer som en fördel med gigandet.

Matilda beskriver sig själv som en ”snäll men rivig” komiker som kanske inte är så särskilt grov men heller inte väjer för de lite tuffare ämnena. Och mycket av materialet handlar om saker som hänt henne själv.

– Ja, det är nog mer vardagsref­lektioner där jag får fundera över saker som hänt mig som kan vara roliga för andra också.

Den 8 mars står hon på scen inför vad som enklast kan beskrivas som en ”klassisk pubpublik”. Då kan det bli åka av både för publiken och den som står på scen.

– Man är ju rätt van, jag kör ofta på pubar. Det kan bli rätt kul om publiken är igång och engagerad, så länge det inte finns element som stör resten av publiken. Då får man plocka ner dem på ett snyggt sätt. Det är okej att vara lite hård så länge man är rolig, säger Matilda Wildmark.

"Det är okej att vara lite hård så länge man är rolig

Matilda Wildmark

 ?? BILD: DANIEL CLAESON ?? Efter två fullsatta standup-kvällar på John Scott’s i Partille Arena är det nu dags för en tredje. På scen: bland annat Matilda Wildmark som gör Partillede­but.
BILD: DANIEL CLAESON Efter två fullsatta standup-kvällar på John Scott’s i Partille Arena är det nu dags för en tredje. På scen: bland annat Matilda Wildmark som gör Partillede­but.
 ?? BILD: ANTON MATSBORG ?? ”Jag har inte haft så stor anledning att hänga här” säger Matilda Wildmark som tillsamman­s med tre andra komiker står på scen den 8 mars.
BILD: ANTON MATSBORG ”Jag har inte haft så stor anledning att hänga här” säger Matilda Wildmark som tillsamman­s med tre andra komiker står på scen den 8 mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden