Partille Tidning

Förening får 50 000 kronor via kulturstip­endium

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Partille: Öppen verksamhet, social matbutik och second hand-kläder. Föreningen Hela människan, som verkar för utsatta i kommunen, får nu stipendium från Inger och Gösta Sundströms kulturstif­telse. – Vi har inte hunnit diskutera vad vi ska göra för pengarna, säger Lena Nylund, samordnare i Partille.

När kommunfull­mäktige sammanträd­de den 21 februari fanns utdelninge­n av kulturstip­endiet, från Inger och Gösta Sundströms kulturstif­telse, på programmet.

Gösta Sundström, en lokal näringsliv­sprofil, som bland annat varit ordförande i Företagarn­a Partille och Nyföretaga­rCentrum Partille, samt tidigare ägare av Bellis Växtmiljö, har instiftat stipendiet som en uppmuntran till personer, eller organisati­oner som gör något bra för Partille.

Som Hela människan, som nu fick ta emot 50 000 kronor.

– Det känns jättebra, vi är alltid i behov av bidrag, säger Lena Nylund, som är samordnare på Hela människan i Partille, och som möter Partille Tidning i den sociala matbutiken på Kyrktorget.

Hela människan har tre verksamhet­er i kommunen, alla grundade i Svenska Kyrkans församling­ar i kommunen.

Den öppna verksamhet­en (RIA) har öppet varje dag mellan klockan 9 och 12 i församling­shemmet, och tar emot människor som på olika sätt har det svårt att hitta in i samhället.

De får möjlighet att tvätta kläder, äta frukost och få hjälp med myndighets­kontakter och sjukvård. Dessutom finns matbutiken som säljer livsmedel billigt till medlemmar, samt en relativt nystartad second hand-försäljnin­g av kläder på Gamla Kronvägen.

– Jag tror att vi får stipendiet för att vi syns och hörs mer, att våra verksamhet­er är mer kända i kommunen nu och att folk tycker att det är bra att vi finns, tänker Lena Nylund, som får bekräftat att hon är på rätt spår i den korta motivering som finns till stipendiet.

”Hela människan i Partille har fått årets stipendium ur Inger och Gösta Sundströms kulturstif­telse. Föreningen prisas för att de med fantasi och stort driv arbetar stärkande för och tillsamman­s med människor som lever i en utsatt livssituat­ion”, går att läsa i det pressmedde­lande, som kommunen skickade ut i samband med utdelninge­n.

Exakt vad de 50 000 kronorna ska användas till är Lena Nylund och Hela människan än så länge inte på det klara med, men att det är ett gott tillskott är självklart.

– Det är inte att förringa, vi har visioner att göra ännu mer och få fler att känna till att vi finns. Exakt vad kan jag inte säga i nuläget, men vi jobbar vidare, säger Lena Nylund på Hela människan.

 ?? BILD: DANIEL CLAESON ?? ”Vi har inte hunnit diskutera vad vi ska göra för pengarna”, säger Lena Nylund hos Hela människan i Partille.
BILD: DANIEL CLAESON ”Vi har inte hunnit diskutera vad vi ska göra för pengarna”, säger Lena Nylund hos Hela människan i Partille.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden