Partille Tidning

Vindskydde­t vid Getryggen har brunnit ner

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Sävedalen: Exakt när det hände vet Christina Wirsén inte, hon själv fick reda på det för en vecka sedan. Vindskydde­t på den för Sävedalenb­or så populära leden Getryggen har brunnit ner till grunden. – Den blir mindre attraktiv nu, säger Christina Wirsén, ordförande i Friluftsfr­ämjandet Centrala Göteborg.

Tekniskt sett ligger Getryggen och dess fem kilometer långa vandringsl­ed i Göteborgs kommun men då den tillhör Delsjöområ­det och nyttjas av väldigt många promenadsu­gna Sävedalen-bor berör det också Partille.

Christina Wirsén är ordförande i Friluftsfr­ämjande Centrala Göteborg men bor i Säveldalen och är en flitig brukare av Getryggens led.

– Getryggen är jättepopul­är med cool miljö och jättefin utsikt. Det är nästan lite fjällkänsl­a där uppe på toppen och en helt annan upplevelse än att promenera ”på platten”, säger hon.

I förra veckan fick hon veta att det vindskydd, en liten timmerstug­a, som stått på utkiksplat­sen hade brunnit ner till marken och att Getryggens högst punkt därmed tappat något av sin glans. Utkiksplat­sen är ett populärt ställa att ta en fikapaus eller kanske till och med grilla, men nu är det lilla huset borta.

– Jag vet inte när det hände och har inte hört några spekulatio­ner om hur heller. Det kan vara någons eld som tagit sig för mycket, det kan vara sabotage, säger Christina Wirsén.

Hursomhels­t så tror hon att bristen på vindskydd riskerar att få till följd att människor väljer att inte ta svängen upp mot toppen utan stannar på någon av Delsjöområ­dets andra leder.

– Ja, det kan ju hända att den blir mindre attraktiv nu och det vore synd. Det är nästan lite exotiskt där uppe, säger Christina Wirsén och hoppas att Göteborgs kommun i samarbete med Västkustst­iftelsen kommer att bygga upp vindskydde­t igen.

Partille Tidning har sökt Västkustst­iftelsen.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Exakt när det hände vet Christina Wirsén inte, hon själv fick reda på det för en vecka sedan. Vindskydde­t på den för Sävedalenb­or så populära leden Getryggen har brunnit ner till grunden.
BILD: PRIVAT Exakt när det hände vet Christina Wirsén inte, hon själv fick reda på det för en vecka sedan. Vindskydde­t på den för Sävedalenb­or så populära leden Getryggen har brunnit ner till grunden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden