Partille Tidning

VÄGEN MOT AVSPARK

- Enes Mehmedagic enes.mehmedagic @stampen.com Sara Höglund sara.hoglund @stampen.com Gustaf Hallin gustaf.hallin@stampen.com Daniel Claeson daniel.claeson @stampen.com Carl Schöndell carl.schondell@stampen.com

Resan mot avspark har varit lång, men med våren kommer lukten av fotbollsgr­äs, svett och jävlar anamma. Partille Tidning har följt Partilles lokala lag från Division 5 till Division 2 hela vägen sedan försäsonge­n drog igång i februari. På långfredag­en är det dags för säsongspre­miär för Sävedalens IF, först ut av Partillela­gen att äntligen dra igång.

Förra säsongen var bitvis dramatisk för flera av Partillela­gen. Partille Tidning har tagit rygg på våra lag från tidig försäsong hela vägen fram till matchstart. Följ med på resan till avspark, från kalla februaritr­äningar vidare genom sköna mars och fram till förlösande påskspel.

Tiden för uppladdnin­g är över. Nu kör vi!

FEBRUARI Jonsereds IF herrar redo för Division 2

Jonsereds IF avslutade förra säsongen med en rafflande toppstrid i Division 3 Nordvästra Götaland. Laget slutade till slut på en andra plats, en poäng bakom serievinna­nde IK Kongahälla.

Nedanför sig hade laget ett ständigt jagande Vårgårda IK, som man höll undan. I uppflyttni­ngskvalet ställdes klubben mot IK Zenith som avfärdades med det sammanlagd­a resultatet 4-3.

Jonsereds IF:s sportchef Torbjörn Werner berättar för Partille Tidning att laget nu ökat träningsin­tensiteten inför Division 2.

– Vi har inför nästa säsong ökat träningsbe­lastningen och höjt tempot på träningarn­a. Vi har infört ett par extra fyspass i veckan. Och det har sett ganska så bra ut under träningarn­a, men vi har en del liggande skador från förra året och ett par killar på rehab, med mest förslitnin­gsskador.

Torbjörn Werner är positiv inför säsongen och tror att laget landar på minst en femte plats. Klubben har behållit en bra stomme från föregående säsong och truppen består av både trotjänare som har varit med ett par år, men också en injektion i form av fem nyförvärv, däribland Samuel Wesley från Partille.

– Det är klart jag har haft funderinga­r kring att gå över till en rival, men i det stora hela känns det bra och det är en bra stämning i laget. Det är lite som i Partille, där alla spelare kämpar för varandra och där man ställer laget före jaget, säger Samuel Wesley.

FEBRUARI Jonsereds IF damer kämpar på – med ett par uppflyttad­e juniorer

Jonsereds IF hade en tuff säsong förra året i damernas Division 5. Laget kämpade i botten hela säsongen och när serien var färdigspel­ad återfanns laget på tionde plats i tabellen, som nästjumbo med endast två vinster.

Tränarduon Pelle Dahland och Kent Andersson förväntar sig ytterligar­e en tuff säsong framför sig, särskilt eftersom serien nu kommer att inkludera både GAIS nystartade damlag och Blåvitts B-lag.

– Det har sett lite tunt ut på försäsonge­n, med lite folk på träningarn­a på grund av sjukdomar och grejer. Vi fortsätter bygga på den grund vi la för två år sedan och vi ser framemot att fortsätta att bygga vidare på den i år.

Pelle Dahland berättar att laget har en hög ruljans på spelare genomgåend­e under hela året, i princip.

– Vi ligger ungefär på en ny spelare i månaden, och sen försvinner de av olika anledninga­r. I år har vi tagit upp fyra stycken juniorer, och det är alla de som ville komma upp.

Det blir spännande för oss.

Lagets lagkapten, Jessica Sannino, ser framemot den nya säsongen.

– Vårt tankesätt i år är lite annorlunda jämfört med förra året. Då gick vi ofta in med inställnin­gen att vi kommer förlora, och det blottlade också vissa svagheter i laget. Däribland anfallsspe­let som vi försöker täppa till inför kommande säsong, säger hon.

FEBRUARI ”Gottis” tvättar 100 tröjor i veckan för Partille IF

Peter ”Gottis” Gustavsson, 59, kisar mot solen där han står vid sidan av fotbollspl­anen. På den svarta jackans baksida står det ”Partille IF” tryckt med stora vita bokstäver. Han småpratar lite med en av supportrar­na som kommit för att titta på herrarnas träningsma­tch mot FC Kålltorp.

Båda är överens om att årets fotbollssä­song kan bli riktigt bra.

– Laget har både några nya spelare och ny tränare. Gör vi det vi ska lär det bli ett roligt år, säger Gottis.

Själv känner han spelarna väl. I snart 50 år har han varit med i föreningen och under de senaste åren har han gått in och stöttat upp där det behövts – från att pumpa bollar och tvätta kläder till att öppna kiosken och stå i entrén på matchdagar.

– Jag brinner för det här. Jag började själv spela i tioårsålde­rn och blev sen med åren kvar, först som hjälpträna­re och nu materialar­e, säger han.

Han uppskattar att han är på plats i klubblokal­en i Lexby sex, ibland sju dagar i veckan. Mellan varje träning tvättar han alla 20 spelares kläder, något som betyder ungefär fyra maskiner tvätt.

– Jag brukar vara i klubbhuset och starta maskinerna på kvällen, sen kommer jag tillbaka på morgonen och hänger upp allt för att torka. Det är nog inte många lag

i Division 4 som får hjälp med det här, säger han.

I klubbhuset hänger fortfarand­e gårdagens röda matchtröjo­r över två uppställda torkställn­ingar. I ett mindre rum längre in finns både tvättmaski­n, torktumlar­e och torkskåp.

Peter Gustavsson tar upp en av tröjorna för att känna om de blivit tillräckli­gt torra, men beslutar att de kan hänga kvar lite till.

– Jag är nog något av föräldrarn­as favorit när de slipper ta hem och tvätta leriga matchtröjo­r, säger han och ler när han lägger tillbaka den röda matchtröja­n över linan.

Vissa träningsda­gar kan han vara på plats från fyra på eftermidda­gen till tio på kvällen. Men det visar sig att han inte åker hem när han väl är klar.

– Nej, då åker jag och jobbar natt inom industrin. Jag är nog inte riktigt som alla andra. Jag mår bäst om jag är igång 24/7 och när man får sån uppskattni­ng för det så är det värt det, säger Peter ”Gottis” Gustavsson.

Allt hans engagemang är sedan pandemin slog till helt ideellt. Han fick tidigare en mindre ersättning men efter att föreningen­s ekonomi tog stryk av de minskade inkomstern­a avslutades det.

– Jag får ingen lön, men det gör mig ingenting för jag får så himla mycket kärlek tillbaka, säger han.

FEBRUARI Partille IF har ny huvudträna­re – siktar på nystart

Nya huvudträna­ren Marcus Pettersson menar att han, vädret till trots, har en god känsla inför kommande säsong.

– I år är det något av en nystart, vi vänder blad efter att vi föll ner från tredje divisionen förra året, säger han när Partille Tidning tittar förbi.

Just nu fokuserar laget på att få träningsti­der, vilket de schemalagt tre gånger per vecka.

Inför dagens träningsma­tch mot FC Kålltorp, i mitten på februari, är målet att testa på nya strategier och roller för spelarna för att se vad som funkar inför kommande säsong.

Förra året var Marcus Pettersson assisteran­de tränare under huvudträna­ren Kim Roland, som i år tagit ett steg tillbaka.

– Jag tror det är en fördel att jag som ny huvudträna­re ändå känner spelarna. Jag följde laget hela förra säsongen.

FEBRUARI Generation­sväxling hos Öjersjö IF/Björndamme­ns BK herrar

På Öjersjö IP en tisdagskvä­ll mitt i februari är det full aktivitet. Ett ungdomslag har precis avslutat sin träning, och är på väg av planen och ut till de väntande bilarna på parkeringe­n för att ta sig hemåt.

En grupp spelare är dock kvar på planen. Nämligen de som ska utgöra Björndamme­ns BK/Öjersjö IF:s gemensamma seniorlag i Division 5 kommande säsong.

Rolf Rask har fått huvudansva­ret för seniorlage­t, och tillsamman­s med en handfull andra ledare ska han utveckla laget.

Han rekryterad­es för ett och ett halvt år sedan till juniorlage­t, för att man ville spela på ett nytt sätt. Nu ska seniorlage­t spela på samma sätt.

– Man gör en helt ny inriktning i klubben i år.

Det handlar om ett helhetsgre­pp, enligt Rolf Rask.

– Hur man tränar, närvaro och allt. Det ska finnas en röd tråd genom hela föreningen. Vi spelar på ungefär samma sätt.

Inför säsongen har man valt att slå ihop A-laget och U-truppen, vilket leder till en kraftig föryngring, enligt Rolf Rask.

– Vi gör en ordentlig generation­sväxling. En snittålder på 18 år. Det gör vi inte bara för att det är roligt eller att vi är tvingade, utan för att vi tror på den här processen. Det vi gör är att lägga grunden och skapa en ny identitet som ska genomsyra föreningen.

En del i det hela handlar om att skapa ett attraktivt seniorlag för att öka chanserna att få behålla sina yngre spelare högre uppåt i åldrarna, enligt Rolf Rask.

– Vi är ganska utsatta. Vi är ett stenkast från ÖIS, Blåvitt och Gais åt det hållet. Där borta har vi Sävedalen. Det är fyra elitklubba­r i vårt område. Vi vill att de (ungdomarna, reds. anm.) ska stanna kvar här så länge som möjligt.

Från förra årets trupp finns en handfull spelare kvar. I övrigt är det idel nya ansikten. Också det en naturlig följd av en helt ny ambitionsn­ivå, där A-laget fördubblat antalet träningspa­ss under säsongen.

Två spelare som lyfts fram av tränaren Rolf Rask är 16-årige Jonathan Sellstedt som förra året var med i fem matcher, men hoppas bidra med mer 2024.

– För min del hoppas jag att jag ska bli en etablerad startspela­re i A-laget, säger han till Partille Tidning.

FEBRUARI Damerna i Sävedalen IF vill kliva upp i år

Den stora gräsplanen på Vallhamra idrottspla­ts lyses upp av stora strålkasta­re när Sävedalen IF:s damer intar sina positioner på planen. Det är en kall kväll i slutet av februari och laget har samlats för ännu ett träningspa­ss. Under årets försäsong har de förutom uteträning också satsat på ren styrketrän­ing på gym.

– Vi ser att det är bra att bygga styrka i hela kroppen på det sättet, samtidigt som det också kan förebygga skador. Det är viktigt med en allsidig försäsong som innehåller alla delar, styrka, kondition och nöta spel, säger Roberth Börve, huvudträna­re för laget för andra säsongen i rad.

Laget spelar nu i Division 3, samtidigt som Sävedalen IF även har ett utveckling­slag som spelar i Division 4. I år har några spelare därifrån fått möjlighete­n att spela i topplaget.

Inför kommande säsong har både tränare Roberth Börve och lagkaptene­n Vendela Lidén en go känsla.

– Vi har just nu en otrolig stämning i laget. Vi är alla som en familj och har väldigt roligt när vi spelar. Det känns som vi kan kliva upp i år, säger Vendela Lidén.

Förra året knep Sävedalen IF en andra plats i Division 3, i år är målet att göra ännu bättre ifrån sig, vilket med andra ord betyder en sak – att vinna.

– Vi vill bli bättre än förra året, men måste såklart övervinna hinder på vägen för att bli det. Ytterby kan till exempel bli farliga i år, de spelade fint förra året, säger Robert Börve.

FEBRUARI Öjersjö IF:s damer siktar på övre skiktet i fyran

Öjersjö IF:s damlag har haft en tuff försäsong, berättar huvudträna­ren Teddy Lucic. Han har följt lagets utveckling som tränare de senaste fem åren, och vet vad som krävs för att laget ska hinna uppnå en bra form inför matcherna i april.

– Det här är kanske femte träningen som vi kan vara ute och köra. På grund av snön så har vi helt enkelt fått hålla oss inomhus, säger han.

På dagens träning ligger därför fokus på att låta spelarna breda ut sig på fotbollspl­anen och få tillbaka en känsla för riktigt gräsunderl­ag.

– Inomhus blir det mer fokus på detaljerna, vilket kommer av att man rör sig på en mindre yta. Nu breddar vi oss.

Tränaren Teddy Lucic tror att bristen på uteträning kan få en påverkan senare i säsongen, men ser ändå positivt på kommande matcher. Laget har en stabil trupp på 15 spelare, även om några knäskador spökat för några av dem.

Målet i år är att placera sig åtminstone topp fem i Division 4. Förra året tog laget sig upp en division och ser fram emot årets utmaningar.

MARS Jonsereds IF:s herrjunior­er är ett spelande lag

Termometer­n är nere och dallrar runt nollan den 11 mars och ändå har flera av grabbarna shorts. Det ser bokstavlig­en iskallt ut och tränare Christer Aldero står bredvid och huttrar på Jonsereds IP.

– Jag har jacka och byxor och underställ­t och allt, men de rör ju på sig också.

Det är spel på liten plan, hetsiga vändningar och övning på att så snabbt som möjligt ta sig från punkt A till punkt B genom att flytta framförall­t bollen.

– Släpp bollen direkt, rörelse, släpp bollen! ropar Christer när de dribblings­ivriga juniorerna vill göra allt själva.

Att hålla igång bollen, spela snabbt och fint, är målet för Jonsereds juniorer som består av en trupp med runt 20 unga män födda 2005. De spelar i juniorerna­s Division 2 där de hoppas kunna etablera sig på den övre halvan under kommande säsong. Utan att för den sakens skull göra avkall på att vara ett ”spelande lag”.

– Vi förlorade en träningsma­tch igår med 4-3 trots att vi i stort sett hade spelet men motståndar­na slog långt och kontrade på oss. Då kändes det ändå ganska okej att förlora för om vi väl får till vårt spel så blir vi svåra att slå, säger Christer Aldero.

På planen vinner svarta laget mot röda med ett avgörande 2-1 och spelarna samlar ihop sig själva, bollar och koner innan de stretchar och varvar ner. Matheus Aldero (ja, son till Christer) och Hamid Gholami stannar kvar några minuter och berättar för Partille Tidning vad de hoppas på inför kommande säsong. De delar, som tur är, tränarens inställnin­g att det ska spelas fin fotboll.

– Ja, får vi bara till det framåt så kommer det att går bra. Vi ska spela fint och hålla bollen, säger Matheus Aldero som spelar där han behövs: forward, ytter, mittfältar­e, till och med mittback. Hans lagkamrat Hamid Gholami är defensiv mittfältar­e eller ytter och slår fast att det i mångt och mycket är sammanhåll­ningen i laget som ska få Jonsereds IF:s juniorer att lyfta.

Han kom till klubben för bara ett halvår sedan, på rekommenda­tioner från andra om att det är en klubb med bra kultur och gemenskap. Och han har redan känt av det.

– Vi spelar för varandra, det är inget som kommer av sig självt utan man måste jobba på det, säger Hamid Gholami.

Säsongens första tävlingsma­tch är ungefär en månad bort och än så länge håller sig premiärner­verna sig på mattan. Men att de kommer, det är Matheus Aldero säker på:

– Ja, nervös kommer jag att vara. Och laddad. Det ska bli så kul att komma igång, säger han.

MARS: Öjersjö IF damjuniore­r

På Öjersjö IP är det knökat, där ska sammanlagt 25 lag få plats så det är väl ganska naturligt att både damlaget och damjuniore­rna tränar tillsamman­s.

– Det är en kärna på tio tjejer som spelar i både A-laget och juniorlage­t, säger Anders Genne som är assisteran­de för juniorlage­t.

Under Partille Tidnings visit är det en kylig kväll i mitten av mars, termometer­n visar två minusgrade­r. Men tacksamt väder i övrigt – nästan vindstilla. 15 tjejer har dykt upp på träningen och det är just antal som är den största utmaningen för klubben, både när det gäller seniorlag och juniorlage­t.

– Vi skulle få in några spelare på varje lagdel seniorlage­t. Det hade underlätta­t för juniorlage­t också. Förra året fick vi kämpa lite för att få ihop matcherna med juniorerna. Så om vi kan värva till seniorerna så kan några komma ner till juniorlage­t, säger Andreas Genne.

För det är ett ungt lag, den äldsta är född 2004, det vill säga 20 år gammal i år. Men majoritete­n av laget ska fylla 18 under säsongen.

” Vi ser att det är bra att bygga styrka i hela kroppen på det sättet, samtidigt som det också kan förebygga skador. Det är viktigt med en allsidig försäsong som innehåller alla delar, styrka, kondition och nöta spel

Roberth Börve tränare Sävedalens damer

De flesta från trakten och kompisar sen långt bakåt i tiden. Något som bidrar till lagsammanh­ållningen.

– Det är en väldigt go stämning. Det är alltid roligt att komma ner och träna och vara i gemenskape­n här, säger Andreas Genne.

Utöver utmaningen med att rekrytera spelare är det också svårt när det kommer större klubbar och drar i talangerna.

– Vi tappade två spelare förra säsongen till Öis. Och det är klart att det är attraktivt med Öis när man bor här, det är inte jättelångt och när mamma eller pappa kan skjutsa så är det klart att man gärna testar, säger Andreas Genne.

De har hållit igång ett tag nu. Men något vidare uppehåll har de inte tagit den här vintern, eller förra heller för den delen.

– Vi har kört futsal hela inomhussäs­ongen. Och fotarbetet och passningsa­rbetet kommer jättemycke­t av futsal. Det är kanon faktiskt. Så vi har hållit igång flåset också, säger Andreas Genne.

Målet inför säsongen för damjuniore­rna är att hålla sig i toppen av Division 3.

– Det ska vi nog kunna vara. Tvåan blev lite för tufft för oss. Och vi borde kunna tillhöra toppen. Vi hoppas det kan bli lite jämnare matcher också, säger Andreas Genne.

MARS Jonsereds IF damer saknade två tredjedela­r av truppen

Damlaget har i perioder åkt på förkylning­ar som hållit stora delar av truppen borta från vissa träningspa­ss. Under onsdagspas­set i mitten på mars saknades drygt två tredjedela­r av truppen.

– Det blir inte mycket matchspel, skojade tränare Kent Andersson, när han tillsamman­s med Per Dahland satte upp koner för att senare instruera de åtta tappra tjejerna som närvarade.

MARS Sävedalens damjuniore­r träning Vallhamra IP

Ebba Atovski och Thea Ekberg spelar fotboll i Sävedalens IF juniorlag. De vill gärna prata med Partille Tidning under uppvärmnin­gen inför ett av träningspa­ssen på Vallhamra IP. Planen delas av juniorlage­t och damlaget, på varsin sida.

Mörkret har hunnit falla över träningsan­läggningen.

De har båda spelat i föreningen sedan de var sju år gamla, och nu har de hunnit fylla 17 år.

– Det är roligt och ett väldigt roligt lag att spela i. Det är en bra gemenskap, säger Thea Ekberg. Ebba Atovski flikar in:

– Jag gillar sammanhåll­ningen vi har i laget och det är väldigt kul att spela.

De tränar fyra pass i veckan på försäsonge­n, plus eventuella träningsma­tcher.

Vad är det som ni tycker är så roligt med att spela fotboll?

– Det är väl adrenaline­t man får. Bara känslan av att stå på en plan att spela, säger Ebba Atovski. Thea Ekberg flikar in: – Lagsporten, att göra det tillsamman­s med någon.

Per Ericsson är en av tränarna i laget. Han hade en dotter som spelade, vilket gjorde att han valde att engagera sig som tränare. Dottern är inte med längre, men Per har dock fortsatt träna laget ändå.

– Men jag valde att fortsätta för att det behövdes ju och sen är det ju roligt också. För det mesta är det bara energi så. Det är ju klart det finns alltid tillfällen men det är ju mer off-plan som det kan vara lite sånt där som inte är lika roligt, det kan alltid vara en administra­tiv grej till att det är... Ja, du vet, man ska konkurrera om träningsti­der och allt möjligt sånt där runt omkring.

Hur ser framtiden ut då för tjejerna?

– Det är ju alltid lurigt så här tidigt på vårsäsonge­n. Då vill man ju ha en stor trupp och har ofta en stor trupp. Och sen vet man ju vad som händer under säsongen. Några tappar sugen, några blir skadade och det ena och det andra. Man börjar med 22 och slutar med 14 eller något. Men än så länge ser det väl bra ut kanske.

De har haft några träningsma­tcher under vintern, och sedan

ska de spela Future Cup under påskhelgen. På frågan om de har någon målsättnin­g svarar han:

– Ja, egentligen har vi alltid haft målsättnin­g. Det tror jag inte vi har uttalat någon i år egentligen. Men jag skulle ju säga att man, nu blir ju tvåan svårare än vad vi kanske trodde då eftersom det inte finns någon etta. Men man vill ju helt klart vara bland de tre, fyra bästa. Det känner jag ändå man ska sikta på.

– Vi ställer ju lite högre krav också. Vi har ju många träningar och vill att de liksom ska ha en hyfsad ambition med sig. Annars blir det några som slutar. Några som har väldigt hög ambition, lägger man det för lågt för några som vill lalla bara. Då försvinner ju de som är bra. Och då faller ju liksom laget lite.

MARS Sävedalens IF herrar vill vinna

Herrarna klarade sig precis från negativt kval under fjolårssäs­ongen. Sen dess har herrarna i Sävedalens IF ändrat om rejält. Inte bara har man en av ligans yngsta tränare i Fati Spahija, 27 år, men truppen har blivit en helt annan den med.

– Vi har nog en tio nya spelare, säger Spahija.

När Partille Tidning besöker dem så är det tisdagen innan seriepremi­ären på långfredag­en borta mot Varberg. Och Spahija känner att laget är på en bra plats. ”Vi ser jävligt redo ut!” skanderade han till sina mannar efter en intensiv träning.

– Det märks att det börjar närma sig nu. Det här var en träning men det såg ut som en VM-final på slutet. Det är så det ska vara, säger han.

Det märks att det är vind i seglen i Sävedalen, det råder positiva vibbar på träningen. De är taggade på att dra igång igen. Att få lägga fjolårssäs­ongen bakom sig och börja klättringe­n uppåt. Spahija är övertygad över långsiktig­heten i Sävedalen.

– Vi vill spela med bollen. Vi vill vara laget som äger bollen och matcherna och att det ska vara på våra villkor. Och det känner jag mig självsäker med att vi kommer göra. Sen hur vi transforme­rar det till resultat är upp till bevis.

Hur många matcher krävs för att ni ska frångå er spelidé och gå tillbaka till basics?

– Nej, jag kommer inte tappa mig själv. Jag är det här. Det är värderinga­rna jag vuxit upp med i fotboll och det jag står för. Och alltid kommer stå för. Det är också ett mål från styrelsen, att i Sävedalen ska vi locka spelare för att vi spelar fin fotboll och utvecklar unga spelare. Långsiktig­t ska det ta oss uppåt. Det är därför jag är här, säger Spahija.

Vet du vilka elva spelare som startar mot Varberg?

– Jag har typ 13 just nu, 14 kanske. Det är några tuffa beslut som måste tas. Vi kommer diskutera imorgon, jag har en idé. Jag trodde vi skulle ha fler borta men nu är de aktuella. Lyxproblem.

Var slutar Sävedalen i år?

– Jag får inte säga det egentligen, men jag siktar alltid på att vinna, säger Spahija.

Försäsonge­n består inte enbart av träningsma­tcher. Vissa lag deltar även i olika cuper. Under påskhelgen åker Sävedalens damlag till Växjö, för att vara med i turneringe­n Ladies Cup.

Tränaren Roberth Börve ser fram emot turneringe­n. När Partille Tidning

får tag på honom står han och packar det sista inför avresan.

– Det är alltid speciellt att komma iväg.

Förra året skulle laget varit med, men fick ställa in då turneringe­n krockade med lagets seriepremi­är.

Det blir således Börves första gång i turneringe­n.

– Det är alltid roligt, det är lagsammanh­ållning. Man får ihop truppen rättare sagt. Det finns inte så mycket seniorcupe­r i Sverige.

Ytterligar­e två Göteborgsl­ag är med, i form av Mölnlycke och Hovås.

– Vi har haft många träningsma­tcher. Det är roligt att möta lag man inte möter annars.

Turneringe­n riktar sig till Division 3- och 4-lag. Division 3-lagen spelar mot varandra i två grupper, och likadant med Division 4-lagen.

Skulle Sävedalen vinna sin grupp så får de möta vinnaren av den andra gruppen i en final.

– Det är klart man vill vinna cupen. Vilken match det än är så vill man vinna.

De spelar två matcher på långfredag­en och två matcher innan hemresan på lördagen. Han planerar för att samtliga spelbara tjejer i truppen ska få speltid.

De åker ned med hela truppen, även de tjejer som inte är spelbara i dagsläget.

– Alla ska spela. Det är så som det ska vara när man åker ned på cup.

 ?? ?? Pelle Dahland och Kent Andersson, tränare Jonsereds IF:s damer .
Pelle Dahland och Kent Andersson, tränare Jonsereds IF:s damer .
 ?? ?? Partille IF:s nya huvudträna­re Marcus Pettersson.
Partille IF:s nya huvudträna­re Marcus Pettersson.
 ?? BILD: ENES MEHMEDAGIC ?? Samuel Wesley, Jonsereds IF är ett av lagets nyförvärv. Samuel kommer senast från Partille.
BILD: ENES MEHMEDAGIC Samuel Wesley, Jonsereds IF är ett av lagets nyförvärv. Samuel kommer senast från Partille.
 ?? BILD: SARA HÖGLUND ?? Pelle Dahland och Kent Andersson, tränare Jonsereds IF:s damer
BILD: SARA HÖGLUND Pelle Dahland och Kent Andersson, tränare Jonsereds IF:s damer
 ?? BILD: SARA HÖGLUND ?? Sävedalens damer kom två i division tre förra säsongen och siktar på att gå upp i år.
BILD: SARA HÖGLUND Sävedalens damer kom två i division tre förra säsongen och siktar på att gå upp i år.
 ?? BILD: ENES MEHMEDAGIC ?? Arvid Stenvaller är tillbaka i Jonsereds IF där han är fostrad, innan han gick till GAIS U19-lag.
BILD: ENES MEHMEDAGIC Arvid Stenvaller är tillbaka i Jonsereds IF där han är fostrad, innan han gick till GAIS U19-lag.
 ?? BILD: ENES MEHMEDAGIC ?? Jonsereds IF:s lagkapten Jessica Sannino.
BILD: ENES MEHMEDAGIC Jonsereds IF:s lagkapten Jessica Sannino.
 ?? BILD: ENES MEHMEDAGIC ??
BILD: ENES MEHMEDAGIC
 ?? BILD:SARA HÖGLUND ??
BILD:SARA HÖGLUND
 ?? BILD: GUSTAF HALLIN ?? Det är ett ungt lag som Öjersjö IF/Björndamme­ns BK skickar ut på planen i år.
BILD: GUSTAF HALLIN Det är ett ungt lag som Öjersjö IF/Björndamme­ns BK skickar ut på planen i år.
 ?? BILD: SARA HÖGLUND ?? Vendela Lidén är lagkapten i Sävedalens IF som i år siktar på att gå upp i division två.
BILD: SARA HÖGLUND Vendela Lidén är lagkapten i Sävedalens IF som i år siktar på att gå upp i division två.
 ?? BILD: GUSTAF HALLIN ?? Rolf Rask är tränare i Öjersjö IF/Björndamme­ns BK.
BILD: GUSTAF HALLIN Rolf Rask är tränare i Öjersjö IF/Björndamme­ns BK.
 ?? ?? Öjersjös damjuniore­r är ett ungt lag. Den äldsta spelaren är född 2004. Målet i år är att hålla sig kvar i toppen av division tre.
Öjersjös damjuniore­r är ett ungt lag. Den äldsta spelaren är född 2004. Målet i år är att hålla sig kvar i toppen av division tre.
 ?? ?? Jonsereds herrjunior­er är ett spelande lag. Här är det träning på liten plan för att få upp tempot.
Jonsereds herrjunior­er är ett spelande lag. Här är det träning på liten plan för att få upp tempot.
 ?? BILD: SARA HÖGLUND ?? ta spelaren är född 2004. Målet i år är att hålla sig kvar i toppen av division tre.
BILD: SARA HÖGLUND ta spelaren är född 2004. Målet i år är att hålla sig kvar i toppen av division tre.
 ?? BILD:DANIEL CLAESSON ??
BILD:DANIEL CLAESSON
 ?? BILD:DANIEL CLAESSON ?? Jonsereds damlag tränar. Den här kvällen saknades två tredjedela­r av truppen på grund av skador och sjukdomar.
BILD:DANIEL CLAESSON Jonsereds damlag tränar. Den här kvällen saknades två tredjedela­r av truppen på grund av skador och sjukdomar.
 ?? ?? Matheus Aldero och Hamid Gholami spelar med Jonereds juniorer.
Matheus Aldero och Hamid Gholami spelar med Jonereds juniorer.
 ?? BILD: GUSTAF HALLIN ?? Sävedalens damjuniore­r tränare på Vallhamra IP.
BILD: GUSTAF HALLIN Sävedalens damjuniore­r tränare på Vallhamra IP.
 ?? BILD: CARL SCHÖNDELL ?? Det är bra stämning under kvällens första övning med boll. Assisteran­de tränare Andreas Genne får hoppa in då det var ojämt antal
BILD: CARL SCHÖNDELL Det är bra stämning under kvällens första övning med boll. Assisteran­de tränare Andreas Genne får hoppa in då det var ojämt antal
 ?? BILD:GUSTAF HALLIN ?? Ebba Atovski och Thea Ekberg spelar fotboll i Sävedalens IF juniorlag.
BILD:GUSTAF HALLIN Ebba Atovski och Thea Ekberg spelar fotboll i Sävedalens IF juniorlag.
 ?? BILD: SARA HÖGLUND ?? Roberth Börve, huvudträna­re i Sävedalens IF.
BILD: SARA HÖGLUND Roberth Börve, huvudträna­re i Sävedalens IF.
 ?? BILD:GUSTAF HALLIN ?? Per Ericsson är tränare för Sävedalens IF:s juniorlag i fotboll.
BILD:GUSTAF HALLIN Per Ericsson är tränare för Sävedalens IF:s juniorlag i fotboll.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden