Partille Tidning

Tung premiär för Jonsered – men hoppet lever om att ”studsa tillbaka”

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se Csaba Bene Perlenberg csaba.bene.perlenberg@stampen.com

Jonsereds IF:s säsongspre­miär i återkomste­n i division 2 blev dyster. Lindome GIF körde över hemmalaget och slutresult­atet blev hela 0–6. – Synd att vi inte var där vare sig fysiskt eller psykiskt, säger tränaren Adej Hayek efter överkörnin­gen.

För ett par dagar sedan sjösatte Partille Tidning den stora fotbollssa­tsningen ”Vägen till avspark”, där vi följt de lokala fotbollsla­gen under försäsonge­n. Säsongen inleddes i fredags med herrarna i Sävedalens IF som föll mot Varberg borta – och i söndags inleddes division 2 västra Götaland för Jonsereds IF som tog emot Lindome GIF hemma på Jonsered IP.

Premiären i tvåan är resultatet av en raketresa – tanken var att Jonsereds IF skulle stabiliser­a sig i trean under förra säsongen efter att ha krigat sig upp från fyran. Men spelarna glömde bort den målsättnin­gen – och gjorde trean till en parentes i klubbhisto­rien när laget rusade rakt upp i tvåan. Och kanske har det gått lite väl fort.

Jonsereds IF var på alla sätt chanslöst mot Lindome GIF som ägde spelet, sprang igenom Jonseredsf­örsvaret gång på gång och till slut kunde åka från IP med 6–0 i bagaget. Premiärner­ver eller bara övermäktig­t motstånd? Tränaren Adej Hayek menar lite av bådadera.

– Vi var inte där i dag, vare sig fysiskt eller psykiskt och det var synd. Vi gick inte dit ordentligt i duellerna och det är klart att det kan bero på premiärner­ver, sa han direkt efter matchen.

Det går dock inte att komma i från att Lindome GIF var överlägset i stort sett i allt, kanske framförall­t på det som fotboll går ut på: göra mål.

– De hade en otrolig kvalité på målskyttet, de satte ju nästan alla chanser de hade, säger Adej Hayek.

Samtidigt menar Adej Hayek att det finns mycket fotboll att plocka ut ur laget och att detta var första matchen i division 2. De allra flesta i Jonsered spelade för första gången på denna nivå och han påminner om förra årets premiär mot Kongahälla.

– Då var det också första matchen i en ny division, trean, och vi förlorade med 0–4. Efter det studsade vi tillbaka, så det ska vi göra igen, underströk Adej Hayek.

 ?? BILDER: DANIEL CLAESON ?? Jonsereds IF åkte på en riktig påsksmäll i hemmapremi­ären: 0-6 mot Lindome GIF.
BILDER: DANIEL CLAESON Jonsereds IF åkte på en riktig påsksmäll i hemmapremi­ären: 0-6 mot Lindome GIF.
 ?? ?? Jonsereds IF:s supportrar väntar på seriepremi­ären i tvåan.
Jonsereds IF:s supportrar väntar på seriepremi­ären i tvåan.
 ?? ?? Det ska vara fin-fika när hemmalaget gör debut i tvåan.
Det ska vara fin-fika när hemmalaget gör debut i tvåan.
 ?? ?? Tränare Adej Hayek tror dock på framtiden.
Tränare Adej Hayek tror dock på framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden