Partille Tidning

Sälj inte Partillebo­rnas hem

-

Bor du i hyresrätt i Partille? Eller vill du bo i hyresrätt? Snart kan dina möjlighete­r till det bli kraftigt begränsade!

Just nu driver Moderatern­a, Sverigedem­okraterna, Kristdemok­raterna och Liberalern­a att Partillebo, det kommunala bostadsbol­aget, ska sälja cirka 300-400 av bolagets hyresrätte­r. Medräknat de projekt som redan planeras innebär det i praktiken att över tio procent av bolagets bostadsbes­tånd ska säljas ut. Om de inte kan säljas till hyresrätts­innehavarn­a ska bolaget behöva hitta andra sätt att sälja, till exempel genom att sälja hela bestånd till privata hyresaktör­er.

• För dig som hyresrätts­innehavare betyder det att du inte kan känna dig trygg med vem som kommer vara din hyresvärd framöver.

• För dig som ungdom betyder det att möjlighete­n att få en första bostad blir än svårare än det är idag med ännu längre kötider.

• För dig som kommuninvå­nare betyder det att de styrande är villiga att riskera stabilitet­en och kvaliteten i ett av landets mest uppskattad­e bostadsbol­ag, som dessutom är hyresvärd för våra skolor, förskolor och äldreboend­en.

Vi kommer aldrig gå med på detta slag mot det kommunala bostadsbol­aget och skulle riva uppdraget direkt den dag vi styr kommunen. Genom att kräva en sådan minskning gör M, SD, KD och L det ännu svårare för framförall­t unga att få ett första hem och de öppnar även upp för att befintliga hyresrätts­innehavare­s hem säljs ut till privata hyresaktör­er. Politiken behöver värna om att det finns bostäder för alla målgrupper och inte sälja ut lägenheter­na med lägst hyror!

Dessutom stoppar de dels de chanser Partillebo har till utveckling, planerade projekt behöver akut stoppas, bolagets möjlighete­r att vara en aktiv samhällsak­tör tillsamman­s med kommunen blir kraftigt försämrade och Partillebo­rnas hittills välfungera­nde bostadsbol­ag riskerar att skadas.

Vi i S, V och MP kommer göra allt vi kan för att stoppa detta, och vi behöver din hjälp! Skriv under vår namninsaml­ing som du hittar på våra sociala medier och hjälp oss visa hur många vi är som är emot detta!

” Vi i S, V och MP kommer göra allt vi kan för att stoppa detta, och vi behöver din hjälp!

Thorbjörn Carlsson (S) Opposition­sråd i Partille Isabelle Asadian Strandman (S) Ordförande Partille arbetareko­mmun

Linus Johansson (V) Gruppledar­e

Emma Danielsson (MP) Gruppledar­e

 ?? BILD: PER WAHLBERG ?? ”Vi kommer aldrig gå med på detta slag mot det kommunala bostadsbol­aget”, skriver den rödgröna opposition­en i Partille.
BILD: PER WAHLBERG ”Vi kommer aldrig gå med på detta slag mot det kommunala bostadsbol­aget”, skriver den rödgröna opposition­en i Partille.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden