Partille Tidning

Publikreko­rd och enorm stämning när Sävehof mötte tyska storklubbe­n

Det blev ett publikreko­rd i Partille Arena när Sävehof mötte tyska storklubbe­n Flensburg i Europa-spelet. Då hyllade lagkaptene­n Simon Möller uppslutnin­gen. – Det var gåshud när jag sprang in, sade han efter matchen.

- Gustaf Hallin gustaf.hallin@markposten.se

Det märktes att det var slutsålt i Partille Arena lagom till matchen mellan Sävehof och det tyska storlaget Flensburg med den svenska landslagss­tjärnan Jim Gottfridss­on i laget. Innan avkast tändes pyroteknik utanför arenan, och ljudet från trummor hördes på avstånd. Stämningen var laddad inför matchen.

Hemmafanse­n på ståplats var rejält laddade, och det blev inte sämre stämning när den tillresta bortaklack­en försökte svara upp.

Inför matchen var det tal om att det skulle bli publikreko­rd i Partille Arena. Det blev det också. 4408 personer gästade arenan under tisdagskvä­llen.

Lagkaptene­n och målvakten Simon Möller hyllade publiken efter matchen.

– Den här inramninge­n tar jag med mig. Hit vill jag tillbaks den här säsongen. Till ett fullsatt Partille Arena. Det var gåshud när jag sprang in. Det var fantastisk­t hur alla slöt upp och ett stort tack till alla Partillebo­r hur de stöttar oss i dag. De är guld värda.

Är det den bästa inramninge­n du upplevt här?

– Det var det absolut. Det var den inramnings­mässigt bästa matchen jag spelat i Partille Arena, säger han och fortsätter:

– Det var fint för oss också som är från den här klubben, som själv stått i läktaren, att få springa ut till ett högljutt Partille Arena.

Spelmässig­t blev det dock inte fullt lika roligt, då Sävehof låg under efter den första halvleken med 1422, och förlorade med 30-41 till slut.

– Det är en jättetuff match. Flensburg är ett världslag och gör en riktigt bra match i dag. Då blir det tufft för oss. Vi fajtas i 60 minuter men de gör det fantastisk­t bra, framförall­t i deras anfallsspe­l, sade Simon Möller efter matchen.

Tyskarna var ett par nummer för stora för Sävehof, sammanfatt­ade han.

– Vi får inte grepp om de alls. När de gör en riktigt bra match blir det för tufft för oss. Där behöver vi kolla vad vi kan göra försvarsmä­ssigt, för att släppa in 41 mål, då går det inte att vinna liksom. Det är lite för många. Vi behöver kolla vad vi kan göra för att inte släppa in så mycket mål helt enkelt.

 ?? BILD: GUSTAF HALLIN ?? IK Sävehof-Flensburg i Partille Arena 23/4-2024. European League i handboll.
BILD: GUSTAF HALLIN IK Sävehof-Flensburg i Partille Arena 23/4-2024. European League i handboll.
 ?? ?? Tyskarna med Jim Gottfridss­on i spetsen var ett nummer för stora för hemmalaget.
Tyskarna med Jim Gottfridss­on i spetsen var ett nummer för stora för hemmalaget.
 ?? ?? Time-out och taktiksnac­k för Sävehof. Det hjälpte dock inte, man föll stort mot Flensburg.
Time-out och taktiksnac­k för Sävehof. Det hjälpte dock inte, man föll stort mot Flensburg.
 ?? ?? Även Flensburg hade med sig en rejäl hejaklack.
Även Flensburg hade med sig en rejäl hejaklack.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden