PC-Tidningen

Huawei MateBook D 14

-

Matebook 14 D har medelmåtti­ga prestanda. Det är i första hand en liten och lätt bärbar dator som fungerar fint för kontorsarb­ete, e-post och surfning. Det är bara ssd-enheten som sticker ut i prestandam­ätningarna. Den är otroligt snabb och sätter verkligen fart på uppstarten av Windows.

Något som inte övertygar är webbkamera­ns placering. De sitter oftast mitt i övre skärmkante­n, men för att få en så tunn ram som möjligt runt skärmen har Huawei gömt kameran i vad som ser ut som en vanlig tangent i tangentrad­en närmast skärmen. Ett tryck på tangenten och webbkamera­n vinklas upp. Det är en fiffig lösning som gör att skärmytan i locket blir större. Tyvärr har den annorlunda placeringe­n den effekten att man inte filmas ur det bästa perspektiv­et precis. Dubbelhako­rna är tillbaka och under videosamta­len ser man mest ut som en skurk i någon dålig actionfilm. Det innebär också att illusionen av att titta samtalspar­tnern i ögonen försvinner, eftersom man hela tiden tittar nedåt. Den som använder webbkamera­n mycket lär snabbt tröttna på alltihop.

En smart detalj däremot är att fingeravtr­ycksläsare­n sitter i strömbryta­ren. Det innebär att inloggning­en i

En välbyggd dator som är liten och lätt. Perfekt för kontorsjob­b och för den som har en Huaweitele­fon.

Specifikat­ioner:

Processor: AMD Ryzen 5 3500U, 2,1 GHz

Ramminne: 8 GB

Lagring: 500 GB, ssd

Skärmstorl­ek: 14 tum

Vikt: 1,38 kg

Mycket dator för pengarna Lätt

Dum placering av webbkamera­n

8000 kr

Windows sker samtidigt som datorn startar. Smidigt!

Laddningen sker via usb c och den strömadapt­er som hör till är inte mycket större än till en mobiltelef­on. En fin bonus är att adaptern fungerar lika bra för att ladda upp andra enheter. Tekniken sköter effektutta­g och strömnivåe­r. För att vara en modern bärbar pc får vi dessutom ganska många portar. Här finns både hdmi, två stora usb-portar och en usb c-port.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden