PC-Tidningen

Googles nya trådlösa nätverk

- Källa: The Verge

Coronakris­en har haft mer eller mindre allvarliga konsekvens­er för oss alla, och det gäller inte minst världens alla tillverkar­e av mobiltelef­oner. Efterfråga­n på nya mobiltelef­oner har sjunkit med 13 procent under det första kvartalet i år jämfört med samma period förra året. Det är det största tappet i mobiltelef­onens korta historia.

≡ Nu lanseras Google Nest Wifi i Sverige. Det är ett nytt meshsystem för trådlösa nätverk som ersätter Googles första meshsystem Google Wifi. Jämfört med föregångar­en är Nest Wifi nästan dubbelt så snabbt, det är säkrare med hjälp av WPA3 och det har inbyggda mikrofoner med stöd för Googleassi­stenten.

Höljet i Nest Wifi är tillverkat av 45 procent återvunnen plast och den avrundade formgivnin­gen kallas av Google för mer hållbar.

Ett meshsystem består av en huvudroute­r som ansluts till modemet samt en eller flera satellitro­utrar som placeras runt om i hemmet för att ge bättre täckning överallt. Nest Wifi säljs som enskild router (1900 kronor) eller tillsamman­s med en (3000 kronor) eller två (4000 kronor) satelliter, eller åtkomstpun­kter som Google kallar dem. Det går även att köpa till enstaka åtkomstpun­kter för 1800 kronor.

Typ:......................... Meshsystem

Trådlös standard:... WiFi 5

Mått:....................... ø11x9 cm

Vikt: ........................350 g

Pris: ........................1 900 kr

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Nest WiFi säljs med en, två eller tre enheter.
Routern är huvudenhet­en i Googles meshsystem. Till den kan en eller flera satelliter anslutas.
Nest WiFi säljs med en, två eller tre enheter. Routern är huvudenhet­en i Googles meshsystem. Till den kan en eller flera satelliter anslutas.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden