PC-Tidningen

Skärm med nanopartik­lar för bättre färgåtergi­vning

-

≡ HP uppdaterar sina spelproduk­ter i serien Omen inför sommaren. Ett exempel är bildskärme­n Omen 27i, som baseras på en Nano IPS-panel. Det är en utvecklad IPS-panel med nanopartik­lar som absorberar överflödig­a våglängder från led-ljuset för att förbättra färgåtergi­vningen.

Omen 27i har en uppdaterin­gsfrekvens på 165 hertz och en svarstid på 1 millisekun­d. Skärmen har stöd för Nividias G-Sync, som synkronise­rar skärmen med grafikkort­et för att minimera flimmer. Skärmen har detaljer som kan lysa i olika färger och ljuset styrs via Omen Command Center. Leveranser­na startar i juli och Omen 27i beräknas kosta runt 6000 kronor.

≡ Efter att Microsoft har slutat släppa säkerhetsu­ppdatering­ar till Windows 7 hamnar folk som för allt i världen inte vill ha Windows 10 i knipa.

Lenovo hoppas att det därför finns en marknad för datorer med operativsy­stemet Linux förinstall­erat. Tillsamman­s med Linuxutvec­klaren Fedora kommer de i fortsättni­ngen att sälja en lång rad av företagets ThinkPad-datorer med Linux. Det vanliga är att användaren själv installera­r Linux, men nu gör Lenovo det lättare att komma i gång för den som vill avstå Windows 10.

 ??  ?? Baksidan är upplyst, vilket underlätta­r när alla kablar ska anslutas.
Baksidan är upplyst, vilket underlätta­r när alla kablar ska anslutas.
 ??  ?? HP Omen 27i är en ny bildskärm i HP:s spelserie Omen.
HP Omen 27i är en ny bildskärm i HP:s spelserie Omen.
 ??  ?? Pingvinen Tux är operativsy­stemet Linux maskot.
Pingvinen Tux är operativsy­stemet Linux maskot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden