PC-Tidningen

Använd din mobil klokt när du är utomlands

-

Använd mobilen i EU

Inom EU kan du oftast använda mobilen precis som vanligt för att ringa och skicka sms, men var uppmärksam på dataförbru­kningen som kallas för roaming. Du har ett antal gigabyte roaming på ditt abonnemang, men bara för att du har 20 gigabyte data på ditt abonnemang betyder det inte automatisk­t att du har 20 gigabyte roaming. Kontroller­a hur mycket roaming du har med din operatör innan du reser.

När du reser utanför EU

Om du ska resa utanför EU, exempelvis till USA, kontroller­a först att din operatör och ditt abonnemang täcker platsen dit du ska resa. Det är nämligen inte alla operatörer som erbjuder roaming utanför Europa i sina abonnemang. På operatören­s hemsida kan du logga in och se vilket abonnemang du har och om det fungerar på din destinatio­n.

Se till att utlandssam­tal är aktiverade

Kontroller­a i god tid innan du reser att ditt abonnemang inte är spärrat för utlandssam­tal. Om det skulle vara det är det nämligen inte möjligt att vare sig ringa upp eller ta emot samtal i utlandet. Det undersöker du enklast genom att logga in på din operatörs hemsida, informatio­nen brukar finnas antingen under tjänster eller säkerhetsi­nställning­ar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden