PC-Tidningen

STORTEST: Bra och billiga bläckskriv­are

- Testredakt­ör Morten Skeldal Östergaard

Även om det finns många skrivare att välja mellan på marknaden är det inte alldeles enkelt att välja rätt modell till hemmakonto­ret. Några är billiga att köpa men kan bli dyra i drift, medan det motsatta gäller för andra skrivare.

Ett exempel är HP:s skrivare i vår jämförelse. Den är näst dyrast av de fyra skrivarna, men för den som skriver ut väldigt mycket finns det pengar att spara på varje utskrift eftersom skrivaren har påfyllbara bläckbehål­lare som ger en annan kostnadsbi­ld.

Alla de fyra skrivarna kan i princip sägas vara multifunkt­ionsmaskin­er, även om Canons skrivare inte har någon inbyggd bildläsare. I stället får man använda Canons app i mobilen för att fotografer­a av ett dokument och sedan skicka bilden till skrivaren. Resultatet blir förstås inte lika fint som med en regelrätt skanner, men skrivaren är riktigt billig och den ger fina fotoutskri­fter i förhålland­e till vad den kostar.

De flesta skrivarna har en inbyggd skärm, men de används inte särskilt ofta i vardagen. Det är mest vid kopiering de kommer till användning. Det mesta sköts i stället via apparna som kan skriva ut och skanna in och visa skrivarens bläckstatu­s.

En stor fördel med inbyggt stöd för trådlösa nätverk är att det går att skriva ut från många fler enheter än bara en dator.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden