PC-Tidningen

Är ett nytt program bättre, eller bara nytt?

- Chefredakt­ör Leif Jonasson

När vi öppnade nya Fördelszon­en med långt över 500 program till datorn att välja mellan, började jag få mejl från läsare som undrade om de kanske kunde ta bort några gamla program när de installera­de de nyheter som de hittade i Fördelszon­en.

Frågorna var relevanta och de inspirerad­e mig att införa en ny blå faktaruta i samband med nya program som kan ersätta ettäldre program.

Andra läsare undrar varför vi överhuvudt­aget skriver om nya program som kan samma sak som något de redan har fått från oss. I nummer 8/2020 skrev vi till exempel om uppdaterin­gsprogramm­et Thor Free som kanersätta Patch My PC.

Vad menar ni med det, undrar en annan läsare. Om jag redan har något som fungerar behöver jag väl inget nytt?

Jag förstår varför läsaren undrar och jag blir än en gång påmind om att vi måste bli ännu bättre på att förklara saker och ting i tidningen. I fallet med Thor Free ville vi skriva om ett verktyg som är mycket enklare än Patch My PC.

Vi kommer fortsätta att skriva om nya program, även om de liknar något som vi redan har rekommende­rat. Ofta har det nya programmet någon särskild funktion som vi gillar. Det viktiga för oss är att du som läsare får underlag för att själv bestämma vilka

program du vill använda.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden