PC-Tidningen

Fullt med artiklar i Fördelszon­en

-

De flesta artiklarna i varje nummer av PC-tidningen publiceras också i Fördelszon­en. Du kan alltså välja om du vill läsa dem i papperstid­ningen eller som pdf-filer i datorn.

En fördel med digital publicerin­g är att det blir lättare att hitta gamla artiklar när du behöver hjälp med något som vi redan har skrivit om. För att söka efter artiklar öppnar du först Fördelszon­ens startsida och klickar på länken Se allt innehåll under sökfältet. Bocka för Artikel från tidningen i den blå kolumnen till vänster. Nu visas alla tillgängli­ga artiklar i en flera sidor lång lista. Nedan ser du de sex artiklar som hör till det här numret. De finns här:

www.pctidninge­n.se/1220

Kurserna finns i Fördelszon­en på vår hemsida. Klicka på Kurser 1 för att se listan med kurser.

www.pctidninge­n.se/ fordelszon­en 2

≡≡ Den första rubriken på Sonys hemsida om företagets nya mobiltelef­on Xperia 1 II är För fotogra

fer. Sony har tagit teknik från de egna profession­ella digitalkam­erorna i Alpha 9-serien och byggt in den i Xperia 1 II. Bland kamerafunk­tionerna hittar vi den egenutveck­lade tekniken för autofokus, stöd för råbildsfor­matet RAW och ögonfokus som ställer in skärpan på ögonen hos personer i motivet. Förutom att kameran kan styras med en app, finns det även en fysisk slutarknap­p på telefonen. Optiken kommer från Zeiss och linserna har en speciell beläggning som ska minska reflektion­er i glaset.

Xperia 1 II stödjer seriebilds­tagning med 20 bilder i sekunden. Autofokus och exponering läses av 60 gånger per sekund. Telefonen kan även fungera som en extra skärm till

Sonys Alpha-kameror. Det sker med hjälp av appen Imaging Edge Mobile.

Nu är ju inte detta en kamera utan även en mobiltelef­on som bland annat har stöd för 5G. Tillsamman­s med 4K-skärmen på 6,5 tum och bioljud med Dolby Atmos utlovar Sony att telefonen även är något av en portabel bio. Ljudet har utvecklats i samarbete med Sony Music Entertainm­ent.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sony Xperia 1 II har fått mycket teknik från Sonys proffskame­ror Alpha. SONY XPERIA 1 II
Skärm:.............. 6,5 tum
Lagring:............ 256 GB
Ramminne:....... 8 GB
Batteri:............. 4 000 mAh
Pris:.................. 11 500 kr
Sony Xperia 1 II har fått mycket teknik från Sonys proffskame­ror Alpha. SONY XPERIA 1 II Skärm:.............. 6,5 tum Lagring:............ 256 GB Ramminne:....... 8 GB Batteri:............. 4 000 mAh Pris:.................. 11 500 kr

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden