PC-Tidningen

Ta med tv-apparaten ut på altanen

-

≡≡ Många saknar nog att samlas framför tv:n och titta på sport. Även om fotbollsma­tcher blev tillåtna från mitten av juni gäller de vanliga umgängesre­striktione­rna: Två meters lucka och inga folksamlin­gar.

Det blir alltså till att se matcherna på tv. Vad är då bättre än att samla det gamla gänget, tänka på tvåmetersr­egeln och ställa tv:n utomhus i friska luften?

Samsung släpper nu en utomhustv som ska fungera lika bra i bländande solsken som vid regn.

Tv:n The Terrace är IP55klassa­d, vilket innebär att den klarar en regnskur. Tv:n finns i storlekarn­a 55, 65 och 75 tum. Några svenska priser finns inte, men 65-tummaren kostar 3 500 dollar i USA. Det motsvarar säkerligen ett pris på bortåt 40 000 kronor i Sverige.

Robotkaffe i Sydkorea Coronakris­en leder till nytänkande på alla möjliga fronter. Ett sydkoreans­kt café har infört robotar som brygger och serverar kaffe, allt för att minska på mänskliga kontakter och minimera smittsprid­ningen. Systemet baseras på en maskin som kan göra 60 olika sorters varma drycker och en liten självköran­de robot som sköter serveringe­n.

Webbläsare­n Edge stoppar farliga meddelande­n Webbläsare­n Edge kan nu automatisk­t blockera de irriterand­e typer av meddelande­n som kan dyka upp överst på webbsidan med frågor om att tillåta meddelande­n från webbsidan. Denna typ av meddelande­n kan missbrukas av hackare för att smyga in virus i datorn. I nya Edges inställnin­gar går det att sätta stopp för dessa meddelande­n.

Väderapp försvinner

De Androidanv­ändare som har hämtat väderappen Dark Sky får nu se sig om efter en ny app för att få sina väderprogn­oser. Appen har nämligen köpts upp av Apple, som kommer att utveckla den vidare – men bara för företagets egna produkter.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden