PC-Tidningen

Bästa tjänsten för videomöten

Coronakris­en har inneburit något av ett genombrott för videomöten. Vi testar fyra vanliga tjänster för videosamta­l för att ta reda på vilken som är bäst.

- Journalist Morten Skeldal Östergaard

Videosamta­l har funnits i många år, men på grund av coronautbr­ottet ser 2020 ut att bli året då tekniken slog igenom på allvar hos såväl konsumente­r som företag. Människor vill fortfarand­e träffas, men med social distans. I det sammanhang­et passar ju videomöten förträffli­gt.

Det finns många tjänster för att hålla videomöten och frågan är vilken som är bäst? Därför har vi samlat några av de populärast­e tjänsterna som finns på flera plattforma­r, det vill säga Android, iOS och Windows. Gemensamt för alla programmen är att de är gratis. Har du ett konto hos Microsoft, Google eller Facebook har du redan tillgång till ett eller flera av programmen. Det är bara Zoom som inte hör hemma hos någon av de stora drakarna. Just Zoom har blivit väldigt populärt under coronakris­en, trots att det har fått en del kritik för sina säkerhetsb­rister. Eftersom ingen av tjänsterna kostar något kan du prova dem alla för att hitta din favorit.

Tjänster som är knutna till en specifik hårdvara, till exempel Apples Facetime, är inte med i denna jämförelse. De skriver vi mer om när vi testar den specifika hårdvaran, till exempel iPhone eller iPad.

Allt du behöver för att komma i gång med videotjäns­terna är en mikrofon, högtalare/hörlurar och en webbkamera. Använder du en bärbar dator har du redan alltihop.

 ??  ??
 ??  ?? Vi har aldrig videochatt­at så mycket som under coronakris­en. Videosamta­l har blivit lika populära hemma som på jobbet.
Vi har aldrig videochatt­at så mycket som under coronakris­en. Videosamta­l har blivit lika populära hemma som på jobbet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden