PC-Tidningen

Dessa program och appar kan du tryggt radera

-

Windows är fullt med program som du troligtvis aldrig ens har startat. Om du inte har några planer på att börja använda dem kan det vara en bra idé att radera dem och därmed frigöra hårddiskut­rymme. Här är åtta program som för de flesta bara tar upp plats i Windows, men som inte kan raderas på vanligt vis.

Xbox

Namn i Red Button: Xbox

Xbox-appen i Windows 10 kopplar ihop din Xbox med datorn, men om du inte har en Xbox eller inte vill använda programmet kan du radera det.

Kalender

Namn i Red Button: Mail and Calendar

De flesta e-postkonton har en kalender som synkronise­ras med inboxen. Om du använder en annan kalender kan du radera Windows Kalender.

Groove Musik

Namn i Red Button: Groove Music

Groove Musik är en app för att spela upp musik och andra ljudfiler, men om du använder något annat program för sådant är det bara överflödig­t.

Väder

Namn i Red Button: Weather

Windows Väder-app används sällan då de flesta använder vädertjäns­ter på mobiltelef­onen för att skaffa väderinfor­mation. Du kan lugnt radera den.

Windows Kartor

Namn i Red Button: Maps

Windows Kartor är en karttjänst som egentligen är riktigt bra, men de flesta använder Google Maps i stället. Radera appen om du inte använder den.

OneDrive

Namn i Red Button: OneDrive

OneDrive är ett utmärkt program eftersom det kan frigöra utrymme genom att spara filer i molnet. Om du ändå inte använder det, kan du radera det.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden