PC-Tidningen

Lyxproppa

-

Ett halvår efter de lyckade in e lurarna Athens är svenska Urbani tillbaka med ett par hörlurar s skickar små chockvågor genom bra schen. De sätter något av en ny sta dard med sina nya hörlurar Londo

Det som gör att London sticker är att kvaliteten inte alls matchar pr lappen. De är alldeles för bra.

Även London är ett par så kalla in ear-hörlurar, det vill säga att h lurarna är utformade som öronpro par som trycks in i örongången och hålls på plats av ytterörats vindlingar. I örat-lurar borde det heta på svenska. De är hur som helst trådlösa och laddas upp via det etui som följer med. Inget unikt i detta, utbudet av liknande hörlurar är minst sagt monumental­t numera.

Men direkt när vi packar upp hörlurarna känns det att detta är något särskilt. Den sträva matta plasten, som både lurarna och etuiet är tillverkad­e av, känns nästan mjuk. Fingrarna trivs och det är lätt att greppa locket och fälla upp det. De med magneter fästa hörlurarna är lätta att få ur. Lurarnas lite ovanliga form (som påminner starkt om AirPods Pro) gör att de omedelbart hamnar rätt i örat. De sitter fast och märks knappt.

Väl på plats fortsätter överraskni­ngarna: Det låter väldigt bra. Ljudet är fylligt och även om prioritete­n ligger på basfrekven­serna lever hela ljudet och det låter stort och fritt. Det är inte långt bort från de betydligt dyrare klassledar­na. Urbanista har även lyckats få till en brusreduce­ring som gör skäl för namnet. Yttre ljud dämpas förvånansv­ärt effektivt.

Något annat som gör London speciella är att det inte finns någon app. Alla funktioner styrs direkt via de beröringsk­änsliga knapparna – en på varje lur. Det fungerar bättre än i någon annan hörlur som vi har testat. En annan bra funktion är att musiken tystnar när hörlurarna tas loss.

Enda anmärkning­en med styrningen är att det inte går att byta låt på något annat sätt än att be telefonens digitala assisten att göra det. Det är inte särskilt smidigt, så det blir till att ta fram telefonen.

Batteritid­en på fem timmar är klart godkänd med tanke på att brusreduce­ringen drar en hel del ström.

Urbanista har hittat en egen liten nisch med sina senaste hörlurar: hög kvalitet till ett pris som borde oroa konkurrent­erna. Urbanista London är inget annat än en fullträff.

 ??  ?? svart och mörkblått.
svart och mörkblått.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden