PC-Tidningen

Nya produkter, teknik, trender och mycket mer ur den moderna datorvärld­en.

Koreanska Samsung är tillbaka på pc-marknaden med tre nya bärbara datorer. De satsar på lite dyrare datorer med höga specifikat­ioner.

-

≡ För sex år sedan beslöt sig Samsung för att dra sig ur den europeiska datormarkn­aden. I stället fokuserade företaget på sina mobiltelef­oner och surfplatto­r. Efter de framgångar­na är nu tiden mogen för en pc-comeback. Samsung släpper tre bärbara datorer som alla tar med sig det framgångsr­ika namnet Galaxy.

Även om de tre datorerna fokuserar på skilda saker har de en hel del gemensamt. De är alla bärbara, de har höga specifikat­ioner och de är lätta – den tyngsta väger 1,2 kilo. Den heter Galaxy Book Ion och har en skärm på 15,6 tum, 16 gigabyte ram

minne och Intels senaste generation processore­r Core i5 eller i7. Ion har Intels integrerad­e grafikkort, vilket antyder att datorn är inriktad mot kontoren. Lagringsut­rymmet kan byggas ut med en SSD-expansion och enligt Samsung har Book Ion en batteritid på uppåt 22 timmar. Priserna börjar på 17900 kronor.

Den minsta av datorerna är Galaxy Book S. Den väger 950 gram och kan användas som en surfplatta eftersom skärmen kan vinklas helt bakåt. Datorn baseras på Intels senaste Core i5-processor, åtta gigabyte ramminne och en ssd på 256 gigabyte. Batteriet ska räcka i 17 timmar i datorn som med en tjocklek på tolv millimeter är tänkt att alltid vara med. Book S kostar cirka 14600 kronor.

Pc med inbyggd pekpenna

Galaxy Flex har också en skärm som kan vinklas helt bakåt. Det unika med Flex är den inbyggda pekpennan S Pen, som vi känner igen från Samsungs Galaxy Note-telefoner. I Flex sitter pennan instucken längst bak på höger kortsida. Tanken är att datorn ska fungera som ett digitalt anteckning­sblock som det går att skriva och rita i.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden