PC-Tidningen

Kom åt några av de funktioner som är väl dolda i Windows 10.

Windows 10 kan ge dig många fler möjlighete­r. Vi visar hur du kan aktivera och använda de dolda funktioner­na.

- Journalist Martin Haverholm

Trots att Windows 10 på väldigt många sätt är smartare än någon tidigare version av Microsofts operativsy­stem, finns det fortfarand­e många funktioner som ligger dolda i bakgrunden. De kan dock släpas fram i solljuset med programmet Hidden Windows 10 Features. En del av funktioner­na är faktiskt kända från tidigare Windows-versioner men har dolts i Windows 10 eftersom Microsoft inte tycker att de behövs längre. Andra funktioner är små genvägar som i vanliga fall behöver använda Kommandoto­lken, men med det här programmet går det att få fram dem med några få klick.

Med Hidden Windows 10 Features kan du exempelvis skapa en genväg från menyn Den här datorn direkt till inställnin­gar som du använder ofta. Det går även att ändra hur ikonerna på Aktivitets­fältet ska uppföra sig, om du har tröttnat på att det dyker upp miniatyrfö­nster bara för att du för muspekaren över ikonerna.

Om du vill ha tillgång till nya funktioner i högerklick­smenyn, kan du ändra detta med Hidden Windows 10 Features.

Programmet­s väldigt omfattande inställnin­gsmöjlighe­ter för Windows ger dig till och med möjlighete­n att återuppliv­a en del gamla funktioner, som bland annat den gamla justeringe­n av ljudvolyme­n om du skulle råka sakna den. En verkligt smart funktion med Hidden Windows 10 Features är att det går att ändra inställnin­gar som gör operativsy­stemet säkrare.

På de följande sidorna visar vi hur du kommer i gång med att använda programmet och pekar dessutom på några ändringar som vi tycker att du bör överväga att göra.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden