PC-Tidningen

Med programmet Red Button kan du ta bort förinstall­erade program och appar i Windows.

Mängden appar och verktyg som finns i Windows 10 är irriterand­e om du inte använder dem. Det är dock inte alltid lätt att radera dem – men nu finns det hjälp.

- Journalist Martin Lorentsen

Windows 10 har mängder av inbyggda appar och verktyg. De kan användas till allt från att se aktuella aktiekurse­r över hela världen till att spela spel. Om du däremot aldrig använder dem, är det bara irriterand­e att de tar upp plats på hårddisken och i Windows menyer. De inbyggda programmen brukar vara motsträvig­a att ta bort eftersom de anses vara en del av operativsy­stemet.

Lyckligtvi­s finns ett program som skoningslö­st plockar bort Windows inbyggda överflöd. Programmet heter Red Button och du kan hämta det i Fördelszon­en. Det är skapat för att plocka bort överflödig­a program och appar i Windows och optimera din dator – det kan till och med låta dig vara mer anonym på internet. På de kommande sidorna fokuserar vi på att visa hur du steg för steg kan använda Red Button för att städa bort sådant som är överflödig­t i Windows. Red Button är väldigt enkelt att använda och det går faktiskt att radera innehållet i Windows med ett enda klick på en stor röd knapp.

Det är dock inte enbart positivt att programmet är så enkelt att använda. Red Button är väldigt effektivt och oerhört kraftfullt – och det arbetar utan några som helst skydd. Om du inte använder Red Button korrekt och med försiktigh­et kan du komma att råka radera inställnin­gar och program som är nödvändiga för att Windows ska fungera. Därför rekommende­rar vi att du alltid följer en enkel men viktig regel när du använder programmet: Om du inte är helt säker på vad du raderar – radera det inte.

På de kommande sidorna visar vi hur du tryggt kan använda Red Button för att radera många av de program och verktyg som du aldrig använder.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden