PC-Tidningen

Läs vad vi tycker om Microsofts Windowssur­fplatta Microsoft Surface Go 2.

-

Philips extremt breda bildskärm är ett intressant alternativ till att ha två skärmar kopplade till datorn. 439P9H är nämligen precis lika bred som två ordinära 16:10-skärmar vid sidan av varandra.

Det är svårt att föreställa sig hur bred en sådan här pass stor skärm faktiskt är. Den är tre gånger så bred som den är hög och den tar upp mycket plats. 439P9H är aningen konkav, det vill säga att den böjer sig lite runt användaren. Det är nödvändigt, annars skulle de yttersta delarna av bilden bli alltför skeva. Det fungerar bra, men som med alla så här pass breda skärmar är det nästan svårt att utnyttja hela bredden utan att sätta sig längre bort från den än normalt.

Det naturliga blir för oss att ha arbetsföns­tret i mitten och två andra fönster på var sida om det. För den som skriver en text, som underteckn­ad, och behöver ha koll på e-post i ett fönster och kunna läsa fakta i ett annat är Philips skärm ett underbart arbetsreds­kap.

Bilden är skarp och ljusstark. Kontrasten är fin och skärmen har en förmåga att återge riktig svärta.

Att detta är en kontorsskä­rm understryk­s av de anslutning­smöjlighet­er som finns på baksidan. Här finns en komplett dockningss­tation för att ansluta allt från tangentbor­d och mus till ethernet. Genom att ansluta skärmen till en dator med en usb c-kabel går det sedan att ansluta alla datortillb­ehör till skärmen i stället för till datorn. Alla uttagen pekar rakt nedåt på baksidan, så man slipper en massa sladdar som står rakt ut. Det finns för övrigt till och med en inbyggd webbkamera i skärmen, så datorn kan verkligen stoppas undan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden