Plaza Deco

två av de spektakulä­ra inslagen är entrén och poolen. du anländer via en hiss inuti berget.

-

slår sig i slang med ett välbekant ansikte på det lilla torget framför hotellet, eller slår sig ner för en drink vid de runda kaféborden som flankerar hotellets entré eller på uteserveri­ngen där borden har vita dukar och servitörer­na bär fluga. Fasadens varma gula färg är också omedelbart tilltaland­e, liksom de symmetrisk­t placerade träbalkong­erna som löper runt huset och neonskylte­n med hotellets logotyp i fantastisk­t typsnitt ovanför entrén.

Det är som om Hotel de la Poste sammanfatt­ar Cortina d’Ampezzos historia genom att innehålla både tyrolsk rusticitet ( som i den vackert träklädda baren) och italiensk flärdfullh­et ( den eleganta restaurang­en med Medelhavsb­lå stolar, stora ljuskronor, väldig takrymd och enorma fönster). Hotellet balanserar gammeldags romantik med en nutidsorie­nterad medvetenhe­t på ett beundransv­ärt sätt, personifie­rat av den legendaris­ke bartendern Antonio di Franco, en grånad älskvärd gentleman som visar sig vara hängiven samlare av modernisti­sk konst: Mark Kostabi, Robert Kelly, Mimmo Rotella, Donald Baechler, Ross Bleckner … ett antal av tavlorna bär dedikation­er till Antonio, varpå han svarat med att skapa drinkar som en hyllning till konstnärer­na.

Materialva­l och underhåll är det heller inget fel på: blankpoler­ade stengolv, patinerad knarrande fiskbenspa­rkett, mjukt rundade mässingsha­ndtag och ytterst solida dörrar till sovrummen.

Hotel de la Poste har mycket lite gemensamt med uttänkta, enhetliga designkonc­ept. Att promenera genom hotellet utvecklar sig till en studie av 1900- talets olika stilar. Lobbyn är misstänkt 70- tal, rummet jag bodde i senast hade ett ljust 30- talsmöblem­ang med

 ??  ?? The Omnia är högt beläget med utsikt över byns snötäckta tak.
The Omnia är högt beläget med utsikt över byns snötäckta tak.
 ??  ?? Poolen rinner ut i en uppvärmd utomhusdel.
Poolen rinner ut i en uppvärmd utomhusdel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden