Plaza Deco

Herman Persson

-

Designchef hos Oscar Properties och aktuell som ansvarig för interiören i Stockholms nya landmärke Gasklockan ritad av Herzog de Meuron. Favorit i utemöblema­nget? – Hans Corays Landi chair med bord, ritad 1938 med ett formspråk helt baserat på funktionel­l innovation. Favoritres­mål?

– Små grekiska öar, får gärna inkludera en extra lång båtfärd då det säkerställ­er att de som tagit sig dit uppskattar enkelheten på destinatio­nen. Sen älskar jag kontrastri­ka Aten som mellandest­ination. Favorit- resesätt? – Färja i Grekland! Bättre people watching får man leta efter, det är alltid nåt semesterdr­ama som pågår. En turistattr­aktion som är värd uppståndel­sen? – Rom, off- season, även om det inte riktigt existerar i den eviga staden. Ser fram emot i sommar? – Tel Aviv! Verkar vara bästa beach/ stadkomb inationen vid Medelhavet. Bästa hotellet? – Hoshinoya i Tokyo, en hotelluppl­evelse baserad på de traditione­lla värdshusen Ryokan. Bästa restaurang­en?

– För en sommarlunc­h är terassen på Belmond Grand Hotel Timeo i Taormina på Sicilien svårslagen, kanske inte för menyn men utsikten över Etna som har utbrott är hisnande! Bästa baren? – Baren på Galle Fort Hotel, gin och tonic i kolonial miljö är svårslaget. Bästa butiken/ marknaden? – Maison Empereur i Marseille, här finns allt för en sydfransk sommarstil. Bästa stranden?

– Gillar klippbad och gärna gjutna betongfund­ament som man kan sola på så just nu skulle jag säga Lido Sorgente i Castro, Apulien. Magiskt turkost vatten och en totalt genuin italiensk känsla bland gästerna, att lyckas boka en solstol kräver italienskt temperamen­t. Vad köper du oftast med dig hem? – Rustika handgjorda träskedar/ slevar, ett enkelt hantverk som man kan använda i vardagen resten av året.

 ??  ?? Röshults har gjort sommarens mesta vill- ha- vedugn.
Röshults har gjort sommarens mesta vill- ha- vedugn.
 ??  ?? Bord och stolar i Ethimos Pluvia- serie.
Bord och stolar i Ethimos Pluvia- serie.
 ??  ?? Belmond Grand Hotel Timeo.
Belmond Grand Hotel Timeo.
 ??  ?? Fiffigt flexibelt och flerfunkti­onellt bord från Cane- line.
Fiffigt flexibelt och flerfunkti­onellt bord från Cane- line.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden